Om igjen (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 182
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210053283
Omtale Om igjen
"Historiene mine. Dine. Våre. De flyter i hverandre, må skrives ned for å skilles ad. Vi er alle historikere på vår egen lille måte."Den britiske pianisten Joyce Hatto døde i 2006, og i løpet av sine siste leveår hadde hun spilt inn over hundre cd-er. I en nekrolog ble hun kalt «Den største pianisten i verden som ingen har hørt om.» Senere ble innspillingene avslørt som forfalskninger, alle sammen.Dette vet vi, dette skjedde. Så begynner diktningen. Om igjen er en åpen og uredd fantasi basert på Joyce Hattos liv og fall. Og et portrett av Ida, som selv føler at hun lyver i rollene som datter, kjæreste, mor. Var det av Joyce hun lærte dette? Eller bærer vi alle spillet i oss, evnen til å slå an toner som ikke er våre egne, men som kanskje vil gi oss det vi ønsker oss mest av alt?

Til toppen

En av årets beste bøker
Mari Nymoen Nilsen, VG

Andre utgaver

Om igjen
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Monica Isakstuen:

Anmeldelser Om igjen

«Om igjen er blitt en spenstig roman om tomrommet bak begjæret, om stillheten etter at oppmerksomheten er borte og om lengselen etter å bety noe for andre»
Anne Cathrine Straume, NRK

«Med sin klare og presise språkføring og en bildeskapende evne som reflekterer hennes arbeid med poesi, har Isakstuen konstruert en roman som sakte, men sikkert strammer grepet og fanger leserens oppmerksomhet – og ender med å engasjere dypt» Terningkast 5. 
Kjell Jørgen Holbye, Fredrikstad Blad
 

«Monica Isakstuen har med sin åpne komposisjon og spørrende innstilling skrevet en roman som berører sterkt, samtidig som den på finurlig vis løfter Joyce Hattos historie ut av det spesielle til det allmenne»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«[Isakstuen] skaper et voldsomt driv som raskt tar leseren til kjernen av hovedpersonens indre giftighet» 
Aksel Kielland, Klassekampen

»Nennsomt og med stor sans for variasjon av teksttyper og skrivemåter, lar forfatteren oss nærme oss pianisten gjennom den frustrerte jeg-fortelleren Ida»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten 

«En av årets beste bøker»
Mari Nymoen Nilsen, VG

Til toppen