Om hundre år er allting gjemt (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202478971
Kategori: Thriller
Omtale Om hundre år er allting gjemt

I 1924 blir den norske regjeringen presset til å inngå en hemmelig avtale som gir Sovjetunionen herredømmet over Svalbard i 2020. Men etter en dramatisk katt og mus-lek fra Kristiania til Moskva forsvinner avtalen under uklare omstendigheter. Deretter går den i glemmeboken.
 
Så dukker avtalen uventet opp igjen mer enn nitti år senere. I en tid hvor et aggressivt Russland ønsker å være stormakt også i Arktis. Den russiske presidenten setter i verk en plan for å undergrave Norges suverenitet på Svalbard og Longyearbyens kvinnelige prest kommer i sentrum for en fiendtlig etterretningsoperasjon. Men hun finner seg ikke i å være offer, og det viser seg at selv en hardbarket russisk agent kan ha en akilleshæl.
 
I snart et århundre har Svalbard vært den ømme tåen i norsk utenrikspolitikk. Om hundre år er allting gjemt er en internasjonal spenningsroman som speiler den politiske konflikten som ble skapt allerede da Svalbardtraktaten ble inngått i 1920, og som kan blusse opp igjen når verdens øyne nå er rettet mot Arktis. Den er også en roman om lojalitet og svik.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Per Arne Totland:

Om forfatter Per Arne Totland

Per Arne Totland (f. 1958) har vært avisjournalist, nyhetsreporter i NRK, direktør i et globalt industrikonsern og leder for et konsulentselskap. Han er nå frittstående rådgiver for toppledere i næringslivet. Om hundre år er allting gjemt er hans debut som romanforfatter.

Til toppen