Ødemark (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 380
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ödesmark
Oversatt av: Gundersen, Inge Ulrik
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205542341
Omtale Ødemark
«Et mesterverk som syder av tårer og blod, kjærlighet og fortvilelse, trøst og raseri, og av alt det mørket som får lyset til å skinne desto klarere.» Niklas Natt Och Dag, forfatter

Liv har drømt om å forlate bygda Ødemark i hele sitt liv. Men hun bor fortsatt i det slitte huset med sin gamle far, Vidar, og tenåringssønnen Simon. Liv arbeider på stedets eneste bensinstasjon og føler blikkene fra naboer og alle kundene som er innom. Alle lurer på hvorfor hun har blitt hjemme hos sin far, som det ryktes er en veldig rik mann fra penger han har tjent på kjøp og salg av skog. Han bruker ikke penger på noe som helst, minst av alt på familien sin, som han holder i et jerngrep. Enkelte tenker at han kan være et lett bytte, og det går rykter om at han har gjemt hele formuen hjemme i huset. Så skjer et drap.


Ødemark er en spenningsroman om menneskers tilhørighet til hverandre og stedet der de er vokst opp, om hvor sterke båndene kan være, og hvor vanskelig det kan være å bryte opp.

«Debuten var frisk, direkte og drivende. Oppfølgeren fremstår med større litterær spenst og dybde.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Stina Jackson har skrevet to krimromaner. Begge er blant de aller beste vår anmelder har lest på flere år.»
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«Stina Jackson beskriver mesterlig den skandinaviske villskapen - i naturen og i mennesket. Fortellingene hennes vil ta deg med til noen skremmende mørke og øde steder, og du kan aldri være helt sikker på om du kommer hjem igjen til slutt eller bare blir forlatt der.»
Fredrik Backman, forfatter

«Ødemark er en helt annen bok, men Stina Jackson forteller med samme sikkerhet som i debutboka. Det blir minst like bra, om ikke bedre enn i Sølvveien.»
Dagens Nyheter

«Jackson byr på underholdning av høy kvalitet, skrevet med en nyansert og finkalibrert prosa.»
Svenska Dagbladet

«Det er vanskelig å gjenta en suksess, men allerede nå kan det slås fast at hun har overgått suksessen fra sin første roman med denne nye boka, Ødemark.»
Norrländska Socialdemokraten

Til toppen

Andre utgaver

Ødemark
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Stina Jackson:

Bøker i serien