Norske helter av Vetle Lid Larssen (Lydbok-CD)

Norske helter (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2007
Innleser: Ousdal, Mads
Spilletid: 7:17
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202274672
Omtale Norske helter

En omtåket mann våkner opp på Granvin rehabiliteringssykehus etter en alvorlig bilulykke og får vite at han er Frank Jørgensen. Men er Frank Jørgensen den de tror han er?

Norske Helter er en thriller om identitet, musikk og flukt. Med rå sårhet og slående humor forteller Vetle Lid Larssen om Frank Jørgensens kamp for frihet og innsikt.

For Frank Jørgensen må vekk. Men hvordan flykter du fra en helseinstitusjon langt ute i ødemarken, i 15 kuldegrader, når du ikke kan gå, er erklært hjerneskadd, og sykehuset trenger hver eneste pasient de kan få?

Norske Helter er noe så uvanlig som komedie og drama i ett. Fanget på det gigantiske sykehuset, omgitt av de farverike medpasientene Knut-Ivar, Reidun og Revisoren, - underkastet et system hvor hver pasient øker sykehusets omsetning - møter Frank Jørgensen de harde realitetene i sitt eget liv. Kjærlighet, familie, fortid - alt må han kjempe med for å bli seg selv. Men hvem er egentlig seg selv?

I Norske Helter drives handlingen fremover mot stadig nye overraskelser. I en form som kan minne om Gjøkeredet, vittig, ubehagelig og absurd, skildrer Vetle Lid Larssen ikke bare en virkelighet vi alle kjenner - han reiser et monument over den hemmelighetsfulle Frank Jørgensen: feiging, kjæreste, løgner - og den beste hornisten i mils omkrets.

Norske Helter er en rå og nådeløst morsom roman om flukt og identitet - i en verden av fortvilelse, håp og hornmusikk. I et drivende språk tar Vetle Lid Larssen leseren med inn bak de skinnende sykehusfasadene, til et univers av omsorg og arroganse, heroisk kamp og moderne overtro.

Til toppen

Andre utgaver

Norske Helter
Bokmål Innbundet 2007
Norske helter
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Norske Helter
Bokmål Heftet 2008
Norske helter
Bokmål Ebok 2010
Norske helter
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Vetle Lid Larssen: