Norsk julemat (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 168
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204109965
Omtale Norsk julemat

Dette er boka for alle som er glad i julens matgleder og som gjerne vil vite mer om hvordan julemattradisjonene har utviklet seg i Norge.

Innledningsvis forteller Kari-Bjørg Vold Halvorsen ved Norsk Folkemuseum om mangfoldet av julemattradisjoner som har eksistert i Norge: Fra det gamle bondesamfunnets og borgerskapets matskikker - med lokale varianter, til vår tids julematskikker hvor stadig flere spiser litt av det meste.

Aase Strømstad gir deg oppskriftene til alle julens gode matretter: Alt av bakst, kjøtt, fisk, desserter, julegodter og drikke - deilige fristelser!
Oppskrifter på julemat fra de andre nordiske landene er med i eget kapittel.

Til toppen

Om forfatter Aase Strømstad

Aase Strømstad er utdannet husstellærer, men har arbeidet i pressen det meste av sitt yrkesaktive liv. Hun var med på å starte matbladene Alt om Mat og Mat og drikke og var matfaglig medarbeider i disse bladene. Hun har vært fast matmedarbeider i KK, har arbeidet i annen ukepresse og har hatt egen matspalte i Dagbladet og Bergens Tidende. Aase Strømstad har skrevet en lang rekke kokebøker og har vært oversetter og redaktør for et hundretalls utenlandskproduserte kokebøker. Hun formidler også sin kunnskap om mat og matkultur gjennom foredrag i ulike fora. For sin innsats på feltet mat og matkultur har hun fått flere priser, bl.a. Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

Til toppen