Nettopp Jensen og nummeret før døden (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 195
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nettopp Jensen og nummeret før døden
ISBN/EAN: 9788202211233
Omtale Nettopp Jensen og nummeret før døden

Bok nr. 2 om Nettopp Jensen. Han går i 6. klasse og er forelsket i Helene, som har verdens lengste øyenvipper. Dessuten drømmer han om å bli proffspiller i England. Plutselig får han et uventet ansvar og flere overraskelser. Humoristisk skildring av en gutt med mange tanker og ganske få venner.

Frittstående fortsettelse av Nettopp Jensen og Tometer´n. Foruten klassekameratene er både fru Støth og Tometer´n med. Fru Støth får slag og kommer på sykehus. Nettopp besøker henne og lover å ta vare på hunden hennes, King. Han får nøkkelen til leieligheten hennes og er lykkelig fordi den ligger rett under der hvor hans utkårede, Helene, bor. Men det er ikke så lett å få drag på en dame, og av og til er det fryktelig vanskelig å si hei til en dame. Nettopp må ha hjelp av Tometer´n. Han vet mye om hvordan damer skal behandles. Så dør fru Støth og Nettopp får et stort ansvar og en overraskelse eller to. Dessuten blir han sjalu på et barn som ikke er født ennå, han opplever at mobilhateren Tometer´n plutselig anskaffer seg mobiltelefon, og at kjærligheten kan være ganske overraskende.

Kjersti Wold har skapt et fint bilde av en litt ensom, men nysgjerrig og tenksom gutt. En gutt som er hekta på fotball og som har sine drømmer både om det og om Helene med verdens lengste øyenvipper, henne han skal gifte seg med. Boken har en humoristisk tone og mange morsomme episoder samtidig som den har en alvorlig undertone. Bøkene om Nettopp Jensen passer både for gutter og jenter, og egner seg godt til høytlesning.

Les også:

Nettopp Jensen og Tometer'n

Nettopp Jensen og de røde djevlene

Nettopp Jensen og scoring i svingene

Til toppen

Flere bøker av Kjersti Wold: