Mormors frukt og bær (Innbundet)

Epler var hennes favoritt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202508494
Omtale Mormors frukt og bær

Over 50 oppskrifter på kaker og desserter med frukt og bær!

Når nyttig er godt! Duften og smaken av solmoden frukt og bær, og syltetøy som skal spares til høsten ... mmmm :) Kjenn på stemningen!

Enten du har din egen frukthage og ditt eget blåbærsted eller kjøper herlighetene ferdigplukket i kurver og kasser, vil du ha glede av denne boken!

Kari Finngaard kommer med en sanselig oppfølger av boken Mormors kaker som ble en suksess, og vi lover deg også denne gang nydelige smaker, praktiske råd og gode, velprøvde oppskrifter. Mormormat er sesongmat. Våre besteforeldre visste å ta vare på et rikt mangfold fra skogens og hagens spiskammer - og ingenting gikk til spille.

Boken Mormors frukt og bær minner oss om kjærlighet og nærhet til alt som vokser og gror, og epler med sin særegne smak har hovedrollen. Pærer og plommer er ikke glemt, ei heller blåbær og bringebær. Andre bær og frukter kan selvsagt også brukes.

Over 50 deilige oppskrifter med frukt og bær som hovedingredienser!

Boken er delt inn i hovedtemaer:

 • Gamle konserveringsmetoder
 • Utstyr og redskaper
 • Sterilisering av glass
 • Praktiske tips og råd
 • Sommersmaker på glass
 • Den allsidige frukthagen
 • Epler
 • Plommer
 • Pærer
 • Spiskammeret
 • Bærskogen lokker
 • Bringebær

Gled deg til oppskrifter som eplegrøt med fløte, mormors blåbærsuppe, eplegelé, eplemuffins med sjokolade, eplechutney, Tarte Tatin, epletoddy, ovnsbakte plommer, plommesmuldrekake, hermetiserte plommer, Pære Belle Hélène, rustikk pærekake, blåbærmuffins med honning, sukkerkake med blåbær, blåbærdessert, limekrem med blåbær, blåbærmarengs, bringebærterte ... og så mye mer!

Til toppen

Flere bøker av Kari Finngaard:

Utdrag

Når bærskogen lokker ...

Sommeren er på hell, den går sakte over til høst. Fortvil ei, borte i lia lokker vitaminrike blåbær og rødmende bringebær. Det er tid for skogstur, frisk luft og god mosjon.

Blåbærskogen får meg til å tenke på barndommens utflukter. Godt utrustet med spann, pledd og ryggsekk dro familien av gårde. Vi hadde våre favorittsteder. Der var blåbærrisene og bringebærkrattene fulle av store, modne bær som raskt fant veien til glupske barnemunner.

"I gamle dager var alt så mye bedre" er en slitt frase ungdommer trekker på skuldrene av. Men for meg var høstens blåbærturer like naturlige som byens mange kaffebarer er for dagens unge. Ferske croissanter og caffe latte lyder nok mer tiltrekkende enn påsmurt niste og kaffe på termos.

Jeg har allikevel et ønske om at flere finner veien til skog og mark. At store og små oppdager naturens mange skatter. Vi gjør noe i fellesskap, opplever spenningen ved å lete og finne, noe å putte i kurv og spann. Vel hjemme benker vi oss rundt kjøkkenbordet, renser bærene og bestemmer hva fangsten skal brukes til.

Skogsbær egner seg utmerket til desserter og kaker. Blåbær og bringebær er ofte fast følge til muffins, til pannekaker og i bærsauser. Gylne multer og bringebær passer i likører, for ikke å glemme julens favoritt: krumkaker med multekrem.

Hjemmelaget smaker som tidligere skrevet aller best. Nå er tiden vi fråtser i markens grøde. Bær finner vei til sylteglass. Har du ett til overs, er syltetøy i glass med sløyfe og merkelapp en kjærkommen, spiselig gave til en fødselsdag, vennefest eller som en julehilsen.

Til toppen