Mørk treenighet (Innbundet)

Forfatter:

Jan Erik Birkelid (Illustratør) Gry Sønsteng (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 432
Illustratør: Birkelid, Jan Erik
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Triptych
Oversatt av: Sønsteng, Gry
ISBN/EAN: 9788204135049
Omtale Mørk treenighet

Bestselgerforfatteren Karin Slaughter er tilbake med nok et drama – så genialt, så ubarmhjertig, så rått – men dessverre så troverdig.

”Karin Slaughter er en av de beste spenningsforfatterne vi har.”
                                 Washington Post
 
I dette fyrverkeriet av en roman beveger Karin Slaughter seg ut på nye slagmarker og vever sammen trådene i en omfattende og lagdelt historie med stø og sikker mesterhånd. Fylt med utrolige tilbakeblikk, nervepirrende psykologisk spenning og menneskelige følelser bygger Mørk treenighet opp spenningen grad for grad helt til et knusende og uforglemmelig klimaks.


”Slaughters intrige er nok en gang genial og skremmende ubarmhjertig.”
                            Washington Post


ET KNUSENDE OG UFORGLEMMELIG KLIMAKS

Flere unge kvinner blir funnet døde og lemlestet i Atlanta. Morderen etterlater seg en grusom signatur på de lemlestede likene, og politiet setter inn alle ressurser for å gripe morderen. Den de pågriper påstår han er uskyldig, men blir funnet skyldig og fengslet. 20 år senere blir mannen løslatt, og bare noen dager etter løslatelsen dukker et nytt kvinnelik opp med den samme grusomme signaturen.

Fra Atlantas rikeste forsteder til de falleferdige husrekkene i sentrum – morderen har krysset alle grenser når det gjelder rikdom og rase. Og de menneskene som jager ham, tvinges også til å krysse disse grensene. Blant dem finner vi Michael Ormewood, en garvet etterforsker som lever i et ekteskap på randen av sammenbrudd, og som er så arrogant og har et så eksplosivt temperament at det truer hans karriere. Og Angie Polaski, en vakker etterforsker i sedelighetsavdelingen, som en gang hadde en kortvarig affære med Michael, før hun ble hans svorne fiende. Men uten at de er klar over det, har en tredje aktør trådt inn i saken: en tidligere taper og fengselsfugl som helt tilfeldig har kommet på spor etter morderen, og som selv er nøkkelen som er nødvendig for å bringe full klarhet i saken.

Til toppen

Andre utgaver

Mørk treenighet
Bokmål Ebok 2010