Mønsterstrikk (Innbundet)

200 mønstre i to farger

Forfatter:

May Britt Bjella Zamori (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 164
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: AlterKnit
Oversatt av: Zamori, May Britt Bjella
ISBN/EAN: 9788202567088
Omtale Mønsterstrikk

Mønsterstrikk som tøyer grensene!

Å strikke med to farger kan være utfordrende, synes noen. Du skal velge farger som passer sammen, og hvordan holde styr på trådene, så det ikke blir for stramt på baksiden? Boka du får presentert her, er den du trenger når du vil ta strikkingen til et nytt nivå, å strikke mønster i to farger som ser bra ut og passer sammen. Du vil lære flere metoder for å holde orden på trådene, og du får grundig veiledning i valg av garn og farger. Mønsterstrikk er uunnværlig for deg som ønsker å få til mønsterstrikk med to farger.

Boka er delvis et omfattende mønsterbibliotek med mønstre i to farger. Den inkluderer 200 originale mønstre, som du kan bruke i strikkede plagg og interiør. Du vil finne abstrakte mønstre, flytende mønstre, speilvendte og blomstrete mønstre. Ruter, striper og bølger, dessuten dyr og symboler. Du får 200 harmoniske mønstre å skape noe med. Den er også et verktøy, hvor du kan utforske mønsterstrikk, og forstå og lære mer om hvordan resultatet blir best. Du finner informasjon om hvordan du strikker med to farger, hvordan du best holder garnnøstene, hva du bør gjøre med lange trådsprang, og når og hvordan du klipper opp strikketøyet! Dessuten får du noen tips om hvordan du gjør plagget jevnt og fint, og hvordan du kan bruke mønstrene i eget design. For å hjelpe deg til bedre å se for deg hvordan mønstrene kan brukes, inneholder boka også fem originale oppskrifter på en genser, en jakke, en lue, en hals og et par votter. Dette er et godt utvalg av hvordan tofarget mønsterstrikk kan brukes.

Forfatteren oppfordrer også til å bytte og blande mønstrene, og gjøre dem til dine egne.

 

I tillegg til 200 mønstre får du god innføring i dette:

Valg av garn og farger. Ulike garntyper, å sette sammen farger og fargetoner.

Hvordan holde trådene når du strikker med to farger? Det er flere måter å gjøre det på, og i boka finner du gode forklaringer så du kan teste ut og finne din beste måte å gjøre det på.

Trådsprang er tråden som blir liggende bak, og her kan det bli utfordringer når det blir langt mellom hver gang den brukes i mønsteret. I boka finner du flere gode løsninger forklart med tekst og bilder.

Hvordan lese diagrammer er et eget kapittel. Enkelt forklart så alle kan forstå.

Til og med prøvelappen er viet en side. Det er mye her som kan være med å gjøre strikkeprosjektet ditt ekstra flott.

Kvier du deg for å klippe opp? Du er ikke alene. I boka finner du et par teknikker som gjør klippekantene mer holdbare og som får kantene til å legge seg pent.

Tips og råd om smart utstyr og gode metoder som kan være nyttig når du går i gang med mønsterstrikk.

 

 

Til toppen