Månestein (Innbundet)

gutten som aldri fantes

Forfatter:

Silje Beite Løken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 121
Forlag: Orkana
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mánasteinn
Oversatt av: Løken, Silje Beite
ISBN/EAN: 9788281042971
Omtale Månestein
Året er 1918 og fra Reykjavík kan vulkanutbruddet fra Katla ses der det maler himmelen både natt og dag. Livet i hovedstaden går sin vante gang til tross for naturkatastrofe, kullmangel og den første verdenskrigen. Islendinger forbereder seg på å bli en fullverdig nasjon.
Gutten Máni Steinn lever i kinofilmene. I søvne drømmer han om filmene i ulike variasjoner, der hendelsenes vev har rennetråder fra hans eget liv. I våken tilstand lever han i utkanten av samfunnet.
Men så fester spanskesyken sitt grep om nasjonen og tusener av byboere ligger på sotteseng, flere hundre dør. Tilværelsens skygger blir mørkere. I Máni Steinns bryst går svarte vinger amok. Det trekker mellom verdenene i en tilværelse der liv og død, virkelighet og fantasi, hemmeligheter og avsløringer kjemper mot hverandre.

Sjón (f. 1962) er bosatt på Island og debuterte allerede som 15-åring med sin første diktsamling utgitt på eget forlag. Forfatterskapet er belønnet med flere nasjonale og internasjonale priser, deriblant Nordisk Råds litteraturpris.
I 2017 er han valgt som den tredje forfatteren i kunstprosjektet Future Library - Fremtidsbiblioteket.

Til toppen