Malmö-trilogien (Heftet)

Serie:  198

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 480
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: En bärettelse ; Och allt skal vara kärlek ; En hemstad
Serie:
Serienummer: 198
ISBN/EAN: 9788282880459
Omtale Malmö-trilogien

Malmö-trilogien er Kristian Lundbergs romanverk om fattigdom, utbytting og klassehat i det moderne Sverige. Trilogien ble innledet med kritiker- og publikumssuksessen Yarden (2009), som fikk begeistrede kommentatorer til å snakke om en ny bølge «arbeiderlitteratur». Denne pocketutgaven inneholder Yarden, Og alt skal være kjærlighet (2012) og tredje- og sisteboka En hjemby (2013).

Yarden tar utgangspunkt i forfatterens egne erfaringer som timelønnet vikar på havna i Malmö. Lundberg skildrer en skyggeverden av gjeldsofre, papirløse innvandrere og andre desperados – folk som jobber livet av seg for ingenting, og blir behandlet som ingenting.

I Og alt skal være kjærlighet er vi tilbake på det forblåste havneområdet i Malmö, men perspektivet er et annet. For var det ikke noe forfatteren utelot i den første boka? Styrte han ikke unna det aller vanskeligste, det aller såreste – forholdet til ungdomskjæresten K?

I En hjemby viser Lundberg hvordan en oppvekst i ufrivillig fattigdom former barnet som voksen. Stadig må Kristian åpne kjøleskapet bare for å forsikre seg om at det er mat i det. Han er fengslet i det han en gang var. Et sultent barn, en fattig proletar, en begavet outsider.

Til toppen

Andre utgaver

Og alt skal være kjærlighet
Bokmål Innbundet 2012
En hjemby
Bokmål Innbundet 2013
Bøker i serien