Malmö-trilogien (Heftet)

Serie:  198

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 480
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: En bärettelse ; Och allt skal vara kärlek ; En hemstad
Serie:
Serienummer: 198
ISBN/EAN: 9788282880459
Omtale Malmö-trilogien

Malmö-trilogien er Kristian Lundbergs romanverk om fattigdom, utbytting og klassehat i det moderne Sverige. Trilogien ble innledet med kritiker- og publikumssuksessen Yarden (2009), som fikk begeistrede kommentatorer til å snakke om en ny bølge «arbeiderlitteratur». Denne pocketutgaven inneholder Yarden, Og alt skal være kjærlighet (2012) og tredje- og sisteboka En hjemby (2013).

Yarden tar utgangspunkt i forfatterens egne erfaringer som timelønnet vikar på havna i Malmö. Lundberg skildrer en skyggeverden av gjeldsofre, papirløse innvandrere og andre desperados – folk som jobber livet av seg for ingenting, og blir behandlet som ingenting.

I Og alt skal være kjærlighet er vi tilbake på det forblåste havneområdet i Malmö, men perspektivet er et annet. For var det ikke noe forfatteren utelot i den første boka? Styrte han ikke unna det aller vanskeligste, det aller såreste – forholdet til ungdomskjæresten K?

I En hjemby viser Lundberg hvordan en oppvekst i ufrivillig fattigdom former barnet som voksen. Stadig må Kristian åpne kjøleskapet bare for å forsikre seg om at det er mat i det. Han er fengslet i det han en gang var. Et sultent barn, en fattig proletar, en begavet outsider.

Til toppen

Andre utgaver

Og alt skal være kjærlighet
Bokmål Innbundet 2012
Bøker i serien