Macht und Rebel. Skandinavisk misantropi (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 331
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202223175
Omtale Macht und Rebel. Skandinavisk misantropi

Ellevill og skarpsindig

«Jeg har slutta å dope meg. Jeg får ikke dårlig samvittighet av det lenger. Alt som ikke gir meg dårlig samvittighet begynner å fremstå som meningsløst.» (Rebel)

Macht og Rebel kommer fra to forskjellige verdener, og er hver på sin måte furtne over at det ikke fins noe å hente i den såkalte motkulturen lenger. Rebel har sett seg lei "den opprørsfetisjistiske Greenpeaceanarkimøkka" til aktivistmiljøets superhjerne, Frank Leidestam, mens Macht tenker at "hvis mainstreamen ikke tar seg sammen og blir mer subversiv og vågal enn undergrunnen snart, kan det være samme faen."

Det er først når de slår seg sammen at de får skikk på sakene.

Abo Rasul er født i 1973. Han debuterte i 2001 med romanen The Cocka Hola Company som fikk fantastiske anmeldelser. «En bok som flommer over - av obskøniteter, fyll, dop og sex, men framfor alt sylskarpe karakteristikker, intelligens, humor og en suveren dans med språket,» skrev Dagbladets Cathrine Krøger da boken ble lansert i fjor høst.

«En debutroman av det slaget det går tiår mellom hver gang en får oppleve maken til» konkluderte Hamar Arbeiderblads Geir Vestad.

Macht und Rebel er Abo Rasuls andre bok om den «Skandinaviske misantropi». Igjen er forfatteren like sylskarp, like morsom og vanvittig i sin lite «korrekte» samfunnskritikk.

Til toppen

Andre utgaver

Macht und Rebel
Bokmål Heftet 2003
Macht und Rebel
Bokmål Ebok 2010

Flere bøker av Matias Faldbakken: