M train av Patti Smith (Ebok)
Ebok

M train (Ebok)

Forfatter:

Patti Smith (Illustratør) Brit Bildøen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Illustratør: Smith, Patti
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 25.12 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
Originaltittel: M train
Oversatt av: Bildøen, Brit
ISBN/EAN: 9788252189100
Omtale M train
Om boka

M Train startar i den vesle Greenwich Village-kafeen der Patti Smith kvar morgon går for å drikke kaffi og skrive i notatboka si. Ved stambordet sitt reflekterer ho over livet, kjærleiken, og det ho har mista. I M Train kjem vi nærare Patti Smith enn nokon gong før.
Ho inviterer oss inn i sin New York-kvardag, fylt av litteratur, kinobesøk og detektivseriar. Vi blir tatt med på dei mange reisene ho har hatt: frå Frida Kahlos heim i Mexico til Berlin, London og gravene til Jean Genet, Sylvia Plath og Arthur Rimbaud. Patti Smith har sjølv omtalt denne boka som «eit vegkart over livet mitt».

M Train er ei kraftfull og djupt rørande memoarbok av ein av vår generasjons største kunstnarar. Det er ei vakker og ettertenksam bok om sakn, sorg, forsoning, håp og inspirasjon. Illustrert med Smiths eigne, vakre polaroidfoto.

Til norsk av Brit Bildøen.


Om forfattaren

Patti Smith (f. 1946) er ei legende i den amerikanske musikkhistoria. Ho er vokalist, låtskrivar, poet og artist og hadde stor påverknad på pønkrock-rørsla gjennom debutalbumet sitt, Horses, frå 1975. Ho er blitt kalla «pønkens gudmor».

Til toppen

Andre utgaver

M train
Engelsk Heftet 2016
M train
Nynorsk Innbundet 2016
M train
Nynorsk Heftet 2017