Kynismer (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 136
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241917769
Omtale Kynismer
Lattervekkende aforismer og korte dikt med en sår undertone. Johansen viser et bredt spekter og spiller på mange strenger, fra slående slapstick til vakre poetiske bilder.
«Boka handler om alt, for alle som allerede har alt. For de som ingenting har, handler den om det.»
«Tvers gjennom heile samlinga demonstrerer forfatteren ei heilt eiga evne til å kombinere det tvetunga underfundige med det usminka alvorlege. Scener frå ditt og mitt liv. Scener vi kanskje ikkje eingong viste vi hadde vore gjennom, før forfattaren no held dei fram for oss.»
« Kynismer er ei samling som skapt for våre digitale, kvadratiske tekstruter. Og om ikkje instagramkontoen @Renpoesi eller andre allereie har plukka opp denne, tipper eg det berre er eit tidsspørsmål før så skjer.»
«Alle litterære sjangrar har til alle tider trengt å bli utfordra, noko forfattaren til fulle også gjer det i denne samlinga.»
(TERNINGKAST 5)
Forfatter Øystein Hauge, litteraturnett.no
Carl Johansen (f. 1974) bor i Riga. Han gjorde seg bemerket med den kritikerroste debuten Skinn (2011), en roman om ensomhet og overlevelse i informasjonsalderen. Han har jobbet flere år i politikk og organisasjonsliv. Kynismer er hans tredje bok.

Til toppen

Flere bøker av Carl Johansen: