Kveld i paradis (Heftet)

flere fortellinger

Forfatter:

Vibeke Saugestad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 296
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Evening in paradise
Oversatt av: Saugestad, Vibeke
ISBN/EAN: 9788249523382
Omtale Kveld i paradis
En kvinne holder rundt det brennhete porselenet når hun rekker ektemannen kaffekoppen, med hanken vendt mot ham. En annen stryker mannens underbukser så den skal være varm når han kommer ut av dusjen. En tredje betrakter en gardin som tar fyr, og en fjerde dytter vaskerivogna foran postbudet - for å kjenne seg i live.

Lucia Berlin skriver skakt og sanselig om barndom, ungdom, ekteskap og enslighet, fra Texas til Chile, Mexico til New York; steder der hun selv har bodd og levd. Vi møter barn i lek, kvinner i arbeid, frustrerte koner og distanserte ektemenn, hjemvendte krigsveteraner og apatiske alkoholikere, forelskede tenåringer og revolusjonær ungdom. Alle forsøker de å komme gjennom dagene.

«Kveld i paradis» inneholder et kresent utvalg av 22 aldri tidligere oversatte noveller, skrevet med Lucia Berlins skarpe, empatiske blikk for det vakre i det stygge - i menneskene, i hverdagene, i livet.

«Et litterært geni»
NEW YORK TIMES

«Lucia Berlin er i en klasse for seg ... Det er en gave å få tilgang til disse kloke, merkelige og livsbejaende novellene på norsk»
HILDE SLÅTTO, VÅRT LAND

«det er lenge siden jeg har lest en bok som lyser sterkere av sympati og trøst enn dette»
ELIN KITTELSEN, KLASSEKAMPEN

«språket hennes er som små eksplosjoner av liv»
NADJA SPIEGELMAN, THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

«den ordknappe skrivemåten, de oppsiktsvekkende detaljene, de karakteristiske onelinerne eller gjentakelsene som borer seg inn i en. Berlins prosa fremstår som poesi og føles som memoarer»
MAGGIE TRAPP, THE WASHINGTON POST

Til toppen

Andre utgaver

Kveld i paradis
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Lucia Berlin: