Kongen (Innbundet)

Haakon & Maud VIII

Serie: Haakon & Maud 8

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Haakon & Maud
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202555559
Omtale Kongen

Kongen avslutter det mest omfattende biografiske verk som er skrevet på norsk. Tor Bomann-Larsen har gitt oss den personlige fortellingen om et moderne kongerike, fra vaklende selvstendighet i 1905 til veletablert sosialdemokrati i 1957. Til sist gjensto bare ett spørsmål: Hvordan skal en konge gå ut av historien?

– Ta meg ned fra pidestallen! skrev kong Haakon i 1945. Etter fem år i eksil var han blitt selve symbolet på det kjempende Norge. Han var den nye helgenkongen – et nasjonalt ikon som skulle kaste glans over alt og gi heder til alle.

Jublende ventet folket ham ved hjemkomsten. Men under begeistringen skjulte det seg dype konflikter. Hvordan skulle kongen forholde seg til «gode» og «dårlige» nordmenn, til Quislings lakeier og Stalins sympatisører, til et storting som hadde falt ham i ryggen?

Norge måtte velge sine venner i en verden av klade krigere og altoverskyggende trusler. Haakon VII måtte finne sin plass ved siden av Einar Gerhardsen –  statsministeren som hadde overlevd Sachsenhausen.

 

Til toppen

Andre utgaver

Kongen
Bokmål Ebok 2019
Kongen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Kongen
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Tor Bomann-Larsen:

Bøker i serien