Koke bjørn (Innbundet)

roman

Forfatter:

Erik Krogstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 445
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Koka björn
Oversatt av: Krogstad, Erik
ISBN/EAN: 9788249519231
Kategori: Tradisjonell krim og Nordisk krim
Omtale Koke bjørn
"Det ble prosten som gjorde funnet. Et godt stykke ut i det sviktende dynnet satte han to fingre for munnen og ga fra seg et gjennomtrengende plystresignal, som han hadde lært seg i ungdommen i Kvikkjokk. Jeg satte straks kursen mot stedet der han sto. Vannet var kullsvart, opp av overflaten stakk en hesjestaur. Prosten tok tak i stauren og rugget på den. I det mørke slammet vaiet noe lyst, noe som minnet om høy. Men så forsto jeg at det var hår"
Det er sommeren 1852 i bygda Kengis langt nord i Sverige. Prosten Lars Levi Læstadius' åndelige vekkelse treffer samer og tornedalinger med uant kraft. Truffet blir også Jussi - en fortapt samegutt som prosten finner i grøftekanten, tar til seg og gir et navn. Samtidig forsvinner en tjenestejente, så en til, i de dype skogene. Folk drar ut for å jakte på den slagbjørnen som de antar herjer i sognet, men prosten frykter at det er en langt mer skremmende morder som er på ferde. Sammen med Jussi finner han spor av en ondskap som trenger seg stadig nærmere.
"Koke bjørn" er en voldsom og sanselig roman om hvordan store begivenheter rammer en liten verden. Den er en drivende detektivfortelling om kulturkonflikter, undertrykkelse og en revolusjonær vekkelsesprest.

Til toppen

Gudbenådet krim... Denne boka er et mesterverk...  må bare leses...
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Koke bjørn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Koke bjørn
Bokmål Heftet 2020
Koke bjørn
Bokmål Ebok 2019
Koka björn
Svensk Heftet 2018
Anmeldelser Koke bjørn

Suveren spenning!
Sindre Hovdenak, VG, Terningkast 6

Gudbenådet krim... Denne boka er et mesterverk...  må bare leses...
Cathrine Krøger, Dagbladet, Terningkast 6 

Terningkast 6, Adresseavisen

Til toppen