Kjølvann (Innbundet)

Forfatter:

Egil Halmøy (Oversetter)

Sam Lloyd imponerte alle med thrilleren Minneskogen, som ble en norsk kritiker- og leserfavoritt i 2021. Vårens aktuelle thriller, Kjølvann, er akkurat like neglebitende imponerende!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Rising Tide
Oversatt av: Halmøy, Egil
ISBN/EAN: 9788202663216
Kategori: Thriller og Psykologisk krim
Omtale Kjølvann

De umistelige

Den karrige, vakre kysten av Devon skjuler mørke hemmeligheter. Lucy må våge å møte sin mørkeste frykt for å redde alt hun har kjært. 

Lucy og Daniel Locke er lykkelig gift med to flotte barn, sønnen Fin på 7 og tenåringsjenta Billie, som Lucy fikk før hun møtte Daniel. Familien bor i et gammelt, vakkert hus på klippene i en liten fiskerlandsby i Devon, England, med vidstrakt utsikt over havet, havnen og byen. Daniel har hatt suksess med sin marine business, og Lucy driver en bar i havnen som har blitt lokalbefolkningens kulturelle samlingspunkt. Lucy og Daniel ser ut til å leve det perfekte liv. Men fra ett øyeblikk til et annet forandres alt.

Marerittet

En dag blir Daniels båt funnet drivende ute på sjøen, uten noen om bord, mens det brygger opp til storm. Daniel – som Lucy trodde var på jobb – har sendt ut et Mayday-signal fra båten. Men når redningsfolkene kommer fram, er det ingen å se. Enda verre blir det når Lucy heller ikke får kontakt med noen av barna sine. Hvor er de blitt av? Tok Daniel med seg Fin og Billie ut i stormen? En desperat Lucy, med hele landsbyen i ryggen, gjør alt de kan for å finne og redde familien før det er for sent. Og det med livet som innsats, for stormen som ruller innover strendene er den verste i manns minne.

Åndeløs spenning

Kjølvann
er en thriller som er komplett umulig å legge fra seg, forfatteren driver oss fra side til side i intens, åndeløs spenning. Ingenting er som du tror, og både karakterer og hendelsesforløp byr på den ene overraskelsen etter den andre. Så atmosfærisk og emosjonelt, så vakkert skrevet, så komplekse karakterer – denne boken er et must for alle psykologisk thriller-elskere. Stormen herjer med landskapet, og den herjer med Lucys liv. For uansett hvordan dette ender, skjønner hun at ingenting vil bli som før.

Abrahams kall

Midt i stormen befinner også politietterforsker Abraham Rose seg, en skarp, aldrende betjent med egne bekymringer og plager, men som ser det som sitt siste kall å finne Lucys familie. Han vet at det er noe som ikke stemmer i denne saken, men hva kan det være? Boken brygger opp til en dramatisk finale, der kampen mellom det gode og det onde får utspille seg, og der det bare er å holde pusten og håpe på det beste. Denne thrilleren vil blåse deg av banen! Av med hatten for Sam Lloyd, den nye mesteren av psykologisk spenning.

Redaksjonen

Til toppen

FANDENIVOLDSK!
The Sunday Times

Andre utgaver

Kjølvann
Bokmål Ebok 2023
Kjølvann
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Kjølvann
Bokmål Heftet 2023

Flere bøker av Sam Lloyd:

Anmeldelser Kjølvann

«Lloyd er fabelaktig på atmosfære ... og ekspert på det mørke.»

- Metro

«FANDENIVOLDSK!»

- The Sunday Times

«Nydelig skrevet, utrolig stemningsfull og troverdig. Hjerte-stoppende spenning»

Catherine Cooper, forfatter

«Overraskende vendinger»

- Publishers Weekly

«Lloyd gir alt.»

- Kirkus

Til toppen