Kimæren våkner (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202786823
Omtale Kimæren våkner

Lina-Marie Ulvestad Halås’ Kimæren våkner er en historie om ikke å høre til i sin egen kropp – bokstavelig talt. Kim er fanget i en annen kropp.

Som ung student går hun innom et foredrag på universitetet der de snakker om muligheten for å fryse ned hjernen til folk som dør, og så en gang i fremtiden vekke dem til live med en ny kropp.

Hun melder seg frivillig uten å reflektere så mye mer over det før hun våkner opp en gang i fremtiden.

Kim var en engasjert student med en framtid i et Greenpeace-opplegg i Antarktis da hun «døde». Dessverre er det prosjektet også lagt ned, og hun ender med en deltidsstilling som stuepike på et hotell. Etter hvert begynner hukommelsen hennes å svikte, og store deler av livet hennes faller ut.

Lina-Marie Ulvestad Halås forsetter med denne romanen undersøkelsen av populærkulturen og den moderne teknologiens rolle og påvirkning på livene våre. Sci-fi har de siste årene opplevd en ny vår, der forfatteren har søkt vekk fra den såkalte virkelighetslitteraturen over i den tradisjonelle fiksjonen.

«Det er noen andres hender som vasker meg om morgenen, som sminker meg, løfter håret mitt opp og setter det i en knute. Jeg betrakter noen ta på en annens kropp, men føler selv berøringene på min.»

Til toppen

Andre utgaver

Kimæren våkner
Bokmål Ebok 2023
Kimæren våkner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Lina-Marie Ulvestad Halås: