Kamerat Napoleon av George Orwell (Nedlastbar lydbok)

Kamerat Napoleon (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Tor Bjerkmann (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Eide, Anderz
Spilletid: 2:57
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Viatone
Språk: Bokmål
Originaltittel: Animal farm
Oversatt av: Bjerkmann, Tor
ISBN/EAN: 9788771832501
Omtale Kamerat Napoleon
Under grisenes ledelse holder de overarbeidede og undertrykte dyrene på en bondegård hemmelige møter hvor de bestemmer seg for å gjøre opprør mot gårdens eier. Dyrene gjennomfører revolusjonen og bonden, Mr. Jones, blir fordrevet. De grunnlegger en ny filosofi som de kaller animalismen og synger sin egen kampsang. Bondegården blir omdøpt til Dyrenes gård, og dyrene ser for seg at dette er begynnelsen på et liv bygget på frihet og likhet. Men gradvis blir det skapt en slu og hensynsløs elite som styres av den intellektuelt overlegne grisen Napoleon.
Kamerat Napoleon er en politisk satire skrevet i fabelens form rettet mot det totalitære styret i Sovjetunionen. Den kan leses som en kritikk av Josef Stalins brutale diktatur, og flere av bokens karakterer kan kobles til historiske personer. Kamerat Napoleon ble utgitt i 1945, to år etter at Orwell skrev den. Forlagene i Storbritannia avslo verket i 1943, fordi de på dette tidspunktet var allierte med Stalin i krigen. Kamerat Napoleon har senere blitt en stor klassiker, og sammen med 1984 har romanen gjort Orwell verdenskjent.

George Orwell (1903-1950) var en engelsk forfatter og journalist, født i India. Etter at Orwell avsluttet skolegangen sin ved den engelske privatskolen Eton, arbeidet han et par år ved keiserens politi i Burma. Han vendte etter hvert tilbake til Europa hvor han bl. a. arbeidet som oppvasker i Paris, var hjemløs i London, og deltok frivillig i den spanske borgerkrigen. Orwell ble en av sin tids mest framtredende forfattere.

Til toppen

Andre utgaver

Animal farm
Engelsk Heftet 2016
Kamerat Napoleon
Bokmål Heftet 2008
Dyrenes gård
Bokmål Innbundet 2021
Dyrenes gård
Bokmål Ebok 2021
Dyrenes gård
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Dyrenes gård
Bokmål Heftet 2023

Flere bøker av George Orwell: