Kah-Aniel (Innbundet)

Serie: Thorgal og hans verden 5

Forfatter:

, og

G. Rosinski (Illustratør) Roman Surzhenko (Illustratør) Olivia Tångring (Oversetter) Volker Zibell (Oversetter)

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 160
Illustratør: Rosinski, G. og Surzhenko, Roman
Forlag: Egmont
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kah-Aniel ; Le feu écarlate ; L'oeil d'Odin
Oversatt av: Tångring, Olivia og Zibell, Volker
Serie: Thorgal og hans verden
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788242972675
Omtale Kah-Aniel
Dette er det femtende bindet i Thorgal-bokserien og det femte i underserien THORGAL OG HANS VERDEN. Serien ble skapt i 1977 av Jean Van Hamme (f. 1939 i Belgia) og Grzegorz Rosinski (f. 1941 i polen). De to første historiene kom på norsk i album i 1981 og 1982, og deretter ble serien publisert i Fantomet-bladet (1992-2017). I denne underserien fortsetter Thorgal-serien etter episode 29 i kombinasjon med biseriene Ylva og Kriss av Valnor.

«Kah-Aniel» av Sente og Rosinski: Om bord på sabelbåten på vei til Bag Dadh forteller den mystiske slavinnen Salouma Thorgal hvorfor De røde magikerne har bortført sønnen hans; deres stormester Kahaniel skal gjenfødes i Aniel. Thorgal må ta et valg - skal han prøve å redde sin sønn eller en hel by fra tyranni?

«Den skarlagensrøde ilden» av Dorison og Rosinski: Bag Dadh er beleiret av keiser Magnus og hans hær, og kampene raser. Dette er ikke Thorgals krig, for han har bare ett mål for øye - å redde Aniel ut av klørne til De røde magikerne. Om Aniel, hvis han da fremdeles er Aniel, i det hele tatt vil bli reddet, er en annen sak ...

«Odins øye» av Yann og Surzhenko: Unge Thorgal begir seg ut for å finne Odins øye. Får han overlevert øyet til Odins hustru Frigg, kan det hende hun vil heve forbannelsen over de stakkars søstrene Minkelson. Men det er et krevende oppdrag, og Thorgal vil trenge den hjelpen han kan få, av norner og valkyrjer.

Til toppen

Flere bøker av Yves Sente, Xavier Dorison og Yann:

Bøker i serien