Jubileumsmysteriet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 300
Forlag: Svein Sandnes bokforlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293903239
Omtale Jubileumsmysteriet
Året er 1930, 900-årsjubileet for Olav den helliges død i slaget på Stiklestad skal markeres med en utstilling av det myteomspunne Hellig Olavs gylne skrin, som i 1540 visstnok ble ført til Danmark.
I romanen møter vi "mohikanerne", en gjeng ingeniørstudenter ved høyskolen under ledelse av Petter, som er sammen med konsul Wangs vakre datter Molla. Kameratene kjennes under kallenavnene Sjøløven, Tommeliten, Dølen, Spurven og Gammern.
Vennegjengen setter seg fóre å finne skrinet og bringe det tilbake til Trondheim. Men andre er også ute etter denne skatten, og jakten fører vennene ut i Nordsjøen og til Paris. Men først og fremst er dette en spennende fortelling om byen Trondhjem-Nidaros-Trondheim i 1930, med Hotell Britannia som en av de mange kjente møteplassene.
Denne fortellingen gikk som føljetong i 71 deler i avisa Nidaros i 1930, og er skrevet av Kristian Gleditsch (1901-1973) for å finansiere avisa Singsaker-Expressen. Gleditsch arbeidet da som vitenskapelig assistent ved NTH, og var aktiv i Mot Dag-gruppe som utga avisa. Sønnen Nils-Petter Gleditsch har møysommelig redigert sammen alle delene og modernisert språket en smule.

Til toppen