Jenta under jorden (Heftet)

Serie: Avtrykk 8

Forfatter:

Unni Rom Stueland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Crossing Places
Oversatt av: Stueland, Unni Rom
Serie:
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202745653
Omtale Jenta under jorden

Da politiet finner menneskerester utenfor King's Lynn i Norfolk, mistenker man at det er levningene etter Lucy Downey, en jente som ble kidnappet ti år tidligere. Da rettsarkeolog Ruth Galloway undersøker knoklene, viser det seg – til politioverbetjent Harry Nelsons skuffelse – at de mer enn tusen år gamle.

Helt siden Lucy ble kidnappet har Nelson mottatt mystiske brev med referanser til rituelle ofringer. Da enda en jente forsvinner og Nelson mottar et nytt brev, ber han Ruth om hjelp til å tolke brevene. Kan det virkelig være en sammenheng mellom kidnappingen av Lucy for 10 år siden og jenta som er forsvunnet nå?

Snart viser det seg at Ruth er i livsfare fordi hun hjelper politiet, og jakten på kidnapperen blir en kamp mot klokken både for den forsvunne jenta og for Ruth.

Dette er første bok i den spennende serien med arkeolog Ruth Galloway og politioverbetjent Nelson.

Til toppen

Andre utgaver

Jenta under jorden
Bokmål Ebok 2022
Jenta under jorden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Elly Griffiths:

Utdrag

De venter på fjære og drar av sted så snart det gryr av dag.
Det har regnet hele natten. Om morgenen damper det lett av bakken, og disen stiger opp for å slå seg sammen med skyene som henger over dem. Nelson henter Ruth i en sivil politibil. Han sitter ved siden av sjåføren, og Ruth sitter baki, som en passasjer i en taxi. De kjører i taushet mot parkeringsplassen i nærheten av stedet hvor knoklene ble funnet. De eneste lydene som kan høres underveis på turen bort til saltmarkene, er sprakingen fra politiradioen og sjåførens tunge, tette, forkjølte pust. Nelson sier ingenting. Det er ingenting å si.
De går ut av bilen og gjennom det regntunge gresset. Vinden hvisker i takrørene, og her og der får de glimt av stille, surnet vann som speiler himmelen. Ved utkanten av området stanser Ruth opp, på utkikk etter den første nedsunkne pålen, grusstien som snor seg innimellom det lumske vannet og ut til mudderflatene. Da hun finner den, halvt dekket av brakkvann, går hun av sted uten å se seg tilbake.
Uten et ord krysser de saltmarkene. Idet de nærmer seg sjøen, løser disen seg opp, og sola begynner å trenge gjennom skyene. Ved ringvollen er det fjære, og sanden glitrer i det tidlige morgenlyset. Ruth setter seg på kne på bakken, slik hun så Erik gjøre for så mange år siden. Forsiktig rører hun i det skjelvende mudderet.
 Med ett blir alt stille; selv sjøfuglene slutter med den vanvittige hylingen og skrikingen over henne. Eller kanskje er de der fortsatt, hun kan bare ikke høre dem. Bak seg kan hun høre at Nelson puster anstrengt, men Ruth er merkelig rolig. Selv da hun ser det, den ørlille armen som fremdeles har på seg dåpsarmbåndet, selv da føler hun ingenting.
Hun hadde visst hva hun kom til å finne.

Til toppen

Bøker i serien