Jeg blir her (Innbundet)

Forfatter:

Astrid Nordang (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 269
Forlag: Gursli Berg
Språk: Bokmål
Originaltittel: Resto qui
Oversatt av: Nordang, Astrid
ISBN/EAN: 9788293311775
Omtale Jeg blir her
Curon Venosta i det italienske Sør-Tyrol 1920. Trina er ferdig utdannet tysklærer samtidig som Mussolinis regime forbyr tysk som undervisningsspråk. Hun begynner å undervise i et undergrunnsnettverk i dalen, mens landsbyen hennes kastes ut i en utrygg tilværelse midt i den europeiske maktkampen mellom italiensk fascisme og tysk nazisme.

I 1939 får alle tysktalende i Sør-Tyrol tilbud om å flytte til Det tredje riket, og landsbyen hennes splittes. Trina og mannen hennes nekter å flytte, og blir sett på som forrædere og spioner. En dag kommer Trina hjem og oppdager at datteren hennes er forsvunnet.

Inspirert av det slående synet av klokketårnet som stiger opp av innsjøen Resia, det eneste som er igjen av landsbyen Curon i Sør-Tyrol (it. Trentino-Alto Adige), har Marco Balzano skrevet en dyptpløyende fortelling som mesterlig vever sammen store historiske øyeblikk og menneskets hverdagsliv. Jeg blir her er en lavmælt roman om krig og motstand, og hva det gjør med livene og identiteten til helt vanlige folk.

Til toppen

Andre utgaver

Jeg blir her
Bokmål Ebok 2022