Islandske konger (Heftet)

Forfatter:

Tone Myklebost (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Íslenskir kóngar
Oversatt av: Myklebost, Tone
ISBN/EAN: 9788202545192
Omtale Islandske konger

Islendingene har aldri hatt sin egen konge – men selv om man ikke har blått blod i årene , kan man godt te seg som en konge!

«Ingen steder i landet gikk det ned flere skip og ingen steder i landet ble det danset like mye. Ingen steder i landet ble det grått like mye og ingen steder i landet ble det ledd like mye. Ingen steder i landet var det mer sorg og ingen steder i landet var det mer glede.»

Islandske konger er fortellingen om slekten Knudsen fra det lille fiskeværet Tangavik som rommer hele verden i et lite sted. I Tangavik møtes sorg med glede, død med liv, frykt med mot. I baugen står en Knudsen og byen myldrer av legendariske fyllebøtter, slagbrødre, mesterfiskere, skipsredere, lurendreiere og matematikkgenier. Deres fortelling er fortellingen om Island – men det er også fortellingen om livet.

"Einar Már Guðmundssons nye roman ’Islandske konger’ er mytologisk nationalepos med tåpene i helterollen … munter og løssluppen …. anekdote og saga i skarp fiskelim"
Thomas Thurah, Information

"Moderne saga. Einar Már Guðmundsson er tilbake i samfunnsdebatten med en kostelig skildring av den mentalitet som gjorde de islandske finansvikingers tryllekunster mulige. Barsk og strålende morsom"
Birte Weiss, Weekendavisen

Til toppen

Andre utgaver

Islandske konger
Bokmål Innbundet 2016
Islandske konger
Bokmål Ebok 2016
Islandske konger
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016