Irène (Innbundet)

Forfatter:

Christina Revold (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 413
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Irène
Oversatt av: Revold, Christina
ISBN/EAN: 9788203371288
Omtale Irène

Overbetjent Camille Verhoeven befinner seg i en uvanlig periode i livet. Han er lykkelig gift med den vakre Irène og skal snart bli far. Men når en ny drapssak lander på pulten hans, et dobbeltdrap som er så ekstremt at selv de mest hardbarkede blant kollegene blir forferdet, får han bange anelser. Det virker ikke som det ligger noe motiv bak skrekkscenariet, men da det dukker opp en forbindelse til minst ett tidligere uløst drap, blir det klart at de har med 
en seriemorder å gjøre. Pressen er raskt og skadefro på banen og setter særlig Verhoeven i et dårlig lys. 

Men det er Verhoeven som står bak det store gjennombruddet: Dobbeltdrapet er en nøyaktig kopi av en scene i Bret Easton Ellis - bok American Psycho, og det skal vise seg at morderen lar seg inspirere av flere kriminalforfattere. 

Til toppen

Til tross for en nærmest grotesk handling, er det en språklig nytelse!
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Irene
Engelsk Heftet 2016
Irène
Bokmål Ebok 2016
Irène
Bokmål Heftet 2017
Irène
Bokmål Heftet 2020
Irène
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Anmeldelser Irène

«Pierre Lemaitre bruker usedvanlig mye tid og oppmerksomhet på selve etterforskningsarbeidet, samtidig som det også blir god plass til miljøskildringer og personportretter.Til tross for en nærmest grotesk handling, er det en språklig nytelse å lese denne franske krimboken.»
Sindre Hovdenakk, VG

«Forbløffende original fransk thriller - en kriminalroman som tilhører sjangerens øverste sjikt både når det gjelder spenning og litterær kvalitet,»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet 

Til toppen