Ikke et ord (Heftet)

Serie: Damm pocket 

Forfatter:

Sissel Busk (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 303
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tell no one
Oversatt av: Busk, Sissel
Serie: Damm pocket
ISBN/EAN: 9788204099686
Omtale Ikke et ord

Alle forteller ham at det er på tide å komme videre, legge det tunge bak seg. Men for Beck er ikke det mulig.

Og slettes ikke nå, etter at en melding dukket opp på PC-en hans, med en beskjed som bare har betydning for ham og hans døde kone.

Plutselig er Beck fylt av tanken på det umulige - at ett eller annet sted der ute, på en eller annen måte, er Elizabeth i live.

Beck er blitt advart, ikke et ord til noen. Han holder munn, og kaster seg hodekulls ut i letingen etter kyggefiguren med de håpefulle meldingene, helt uten tanke på at mektige og innflytelsesrike krefter står i kulissene og følger med i alt han foretar seg. Krefter som ikke skyr noe for å verne om sin mørke og dystre hemmelighet som skal ligge død og begravet - for evig og alltid!

Hemmeligheten Elizabeth tok med seg.

Til toppen

Om forfatter Harlan Coben

Han har rasket med seg det meste som finnes av priser og har tronet på bestselgerlistene over store deler av verden. Bøkene hans blir utgitt på mer enn 22 språk.

Harlan Coben har hatt eventyrlig suksess som forfatter, men fortsatt gnager uroen ham: Vil han klare å skrive en historie som er like god som den forrige?

Jeg bekymrer meg hver eneste gang. Når jeg er ferdig med en bok, hører jeg en stemme inne i meg si "Vel, det var det. Nå kan du like godt legge opp, for det der klarer du aldri en gang til." Erfaring har lært meg at den lille stemmen tar feil. Men jeg hører den fortsatt, og selv om jeg vet at den tar helt feil, gjør den meg sprø.

Hemmeligheter og familiebånd er temaer i flere
av Harlan Cobens bøker. Hvorfor?

For å si det helt enkelt, det er kjempespennende temaer. Jeg er fascinert av familiebånd som kan kvele eller trøste. Jeg elsker fryktelig uflaks og umulig redning. Dette er rett og slett mitt domene. Det slutter aldri å forundre meg hvor sterkt lesere identifiserer seg med historier og hendelser som har med familie og foreldre å gjøre. Men ved nærmere ettertanke er det vel ikke så merkelig. Det er jo det viktigste i livet for de fleste av oss.

På spørsmål om hvem som var hans første litterære inspirator, er Coben ikke i tvil. Det var moren min. Vi gikk ofte sammen til den gamle Barnes &$1 Noble-bokhandelen på Manhattan, og der kunne vi være hele dagen. På den tiden hadde vi ikke mye penger, og vi handlet så å si aldri leker, men vi fikk alltid de bøkene vi hadde lyst på. Jeg har alltid vært nærmest altetende når det gjelder bøker, og har fortsatt stor glede av å lese.

Han blir litt mer tvilende når vi spør om hva han gjør i fritiden.

Fritid - hva er det? Enten skriver jeg eller så leser jeg, eller så er jeg sammen med de fire barna mine som er fra ni år og nedover. Alle som selv har barn, skjønner nok at jeg ikke har fritidsproblemer.

Til toppen

Bøker i serien