Huset Longbourn (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Jan Chr. Næss (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 399
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Longbourn
Oversatt av: Næss, Jan Chr.
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205472587
Kategori: Romaner
Omtale Huset Longbourn
En elegant uttenkt, nydelig skrevet downstairshistorie som følger livet i likhet med Stolthet og fordom

Vi befinner oss på Longbourn, godset der Jane Austens udødelige klassiker Stolthet og fordom utspiller seg. Det er vaskedag, og den 18 år gamle tjenestejenta Sarah har vært oppe siden halv fem. Hendene er såre og røde, men ennå gjenstår en endeløs rekke av lakener, putevar og de fem Bennet-søstrenes skitne undertøy før Sarah kan krype utmattet til køys.
Men livet nedenfor trappene, styrt med mykt hjerte og hard vilje av husholdersken Mrs. Hill, skal snart bli forandret av en ny mannlig tjener som har med seg hemmeligheter og en duft av havet. For i 1800-tallets England finnes det en verden som overklassepikene ovenfor trappen aldri får vite noe om. Det er en verden av fattigdom, kjærlighet og brutal krig.
Jo Bakers Huset Longbourn er en elegant uttenkt, nydelig skrevet downstairshistorie som følger livet i likhet med Stolthet og fordom. Men det er også et gripende drama som står godt på egne bein, om kjærlighetens grenseløse kraft og evne til å slå seg frem på tvers av samfunnets forventninger og innordninger.

Til toppen

Andre utgaver

Huset Longbourn
Bokmål Ebok 2014
Bøker i serien