Hundre år (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 490
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205396463
Omtale Hundre år
Wassmo tilbake i den historiske romanen. I storslag! Sara Susanne, Elida og Hjørdis - Herbjørg Wassmos oldemor, mormor og mor. Hundre år er romanen om deres liv, om mennene de ville ha eller de mennene de fikk, og om barna de fødte. Det er også beretningen om slit og savn, om friheten, og om lengselen etter noe annet.Romanen markerer en tilbakevending til den historiske romanen for Wassmo, en form hun behersker som få andre norske forfattere. Boken ble hyllet av kritikerne, gikk inn på toppen av bestselgerlistene - og holdt seg der i mange måneder. Terningkast 5. «For et majestetisk drama, nordnorsk kvinneliv i over 100 år ...»
Guri Hjeltnes, VG «Kort sagt: Hundre år er sterke saker, i alle dei beste tydingar av ordet.»
Marta Norheim, NRK «Hundre år er en storslagen roman.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad «Hun klarer å skrive fram en troverdig og sanselig verden med tydelige karakterer som berører leseren.»
Turid Larsen, Dagsavisen «Her er handling, driv, drivende gode dialoger og ellers alt en leser måtte ønske seg. ... En historisk roman som griper tak i leseren og ikke slipper taket.»
Siri M. Kvamme, Bergens TidendeOm Herbjørg Wassmo på Store norske leksikonOm Herbjørg Wassmo på wikipediaIntervju om Hundre år i AftenpostenIntervju om Hundre år i Dagsavisen

Til toppen

Andre utgaver

Hundre år
Bokmål Ebok 2011
Hundre år
Bokmål Nedlastbar lydbok 2009

Flere bøker av Herbjørg Wassmo:

Bøker i serien