Høytleseren (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Torodd Lien (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 175
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Der Vorleser
Oversatt av: Lien, Torodd
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205390539
Omtale Høytleseren
Bernhard Schlinks kritikerroste roman nå i filmutgave. I forbindelse med kinopremièren på Høytleseren våren 2009 utgir Gyldendal en ny utgave av boken som den populære filmen er basert på.
Som 15-åring møter Michael Berg den 35 år gamle Hanna Schmitz, en robust og vakker kvinne. Møtet blir skjebnesvangert for dem begge. En lang vår og en het sommer varer det hemmelige kjærlighetsforholdet. En dag er hun plutselig borte, og Michael begynner å undre seg: Hva vet han egentlig om Hanna? Fint lite, skal det vise seg ...
Høytleseren er en fengslende og klok fortelling om å gjøre valg, om hvordan mennesker handler i ekstreme situasjoner - og i hverdagen. Romanen har blitt en bestselger i en rekke land, og har solgt over en million eksemplarer bare i USA. Boken utkom allerere i 1997, og den levde et stille liv helt til Operah Winfrey valgte den til «Månedens bok». Da eksploderte salget av boken, og ryktet om den sterke romanen vandrer fra munn til munn, fra leser til leser den dag i dag, over 10 år etter.
«... en usedvanlig spennende og reflektert roman.»
Turid Larsen, ArbeiderbladetFilmens hjemmeside i Norge, med trailer m.m.

Til toppen

Bøker i serien