Helvetesilden av Karin Fossum (Lydbok MP3-CD)

Helvetesilden (Lydbok MP3-CD)

Serie: Konrad Sejer 12

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2014
Innleser: Johnson, Nils
Spilletid: 7:37
Antall enheter: 1
Filstørrelse: 420.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
Serie: Konrad Sejer
Serienummer: 12
ISBN/EAN: 9788202438975
Kategori: Nordisk krim og Psykologisk krim
Omtale Helvetesilden

Innsiktsfull krim fra Fossum

I et skogholt står en gammel, rusten campingvogn. Døra står åpen og innenfor ligger et barn på fire-fem år. I en sofa en voksen kvinne, antakelig barnets mor, begge kroppene er kvestet av knivstikk. Også for Konrad Sejer er dette sterk kost. De døde er Connie, som arbeider som hjemmehjelp for eldre, og hun er alenemor til Simon på fire år.

I Helvetesilden er det viktige tema som tas opp: Fattigdom, eldreomsorg og fraværet av en far – men det er i detaljene og det mesterlige viset hun veksler mellom tiden før og etter drapet hun igjen bekreftes som krimdronningen. Konrad Sejer får virkelig bruk for alt han har av innsikt og erfaring når han får denne saken mellom hendene.

Til toppen

Hadde det vært flere øyne enn seks på terningen, hadde denne romanen fått dem
Finn Stenstad, Tønsberg blad

Andre utgaver

Helvetesilden
Bokmål Innbundet 2014
Helvetesilden
Bokmål Ebok 2014
Helvetesilden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Helvetesilden
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Karin Fossum:

Anmeldelser Helvetesilden
"Og som Ibsen skriver Fossum et nydelig språk – presist, bildeskapende, ikke ett overflødig ord (...) Igjen er det en fornøyelse å møte parhestene Sejer og Skarre.(...)Her får de satt alle sine gode egenskaper på prøve, og igjen består de prøven med glans. Det gjør også Karin Fossum."
Rune Larsstuvold, Drammens Tidende

"Hun skriver kvalitetskrim av ypperste, internasjonal klasse. Nå slår hun til med en roman som etter min mening må være en av hennes aller beste. Den bærer tittelen Helvetetsilden. Så skakende, medrivende og smertefull at man gir seg ende over.(...) Hadde det vært flere øyne enn seks på terningen, hadde denne romanen fått dem."
Finn Stenstad, Tønsberg blad

"Intrikat og overraskende"
Helge Ottesen, Varden

"Karin Fossum er den litterært sterkeste av de norske krimforfatterne (...) Komposisjonen er god, og flere av karakterene i «Helvetesilden» vil leve i lenge etter endt lesning."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Karin Fossum er en mester i å beskrive folks strevsomme liv. Vi klarer å forstå hvordan et uhyrlig dobbeltdrap kan finne sted, og Fossum skriver med et godt og kjærlig blikk for detaljer og relasjoner.
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

"Det er en fryd å få være med på sammensyingen av de tre parallelle historiene. Der er forfatteren i sitt ess. Og måten hun forklarer forbrytelsen på og hva som ligger gjemt i galskapens skygge, avslører en empatisk logikk som mange i vårt samfunn har veldig mye å lære av. Karin Fossum er i sannhet noe for seg selv."
Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

"Med vårens roman Helvetesilden har Karin Fossum skrevet en av sine beste krimfortellinger.(...) Nettopp dette blikket på hverdagen, på levende menneskers strev med å få livet til å henge sammen, er Fossum en mester til å hente fram i sin skrivekunst. Hun gjør det i en dempet tone, med en aldri sviktende omtanke for sine karakterer.(...) I Helvetesilden nærmer fortellingen seg et punkt som kan kalles hjerteskjærende mer enn uutholdelig spennende. Karin Fossum viser med sin siste roman at hun står i en særklasse som krimforfatter."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Karin Fossum er i flytsonen. (...) hun leverer fra seg det som må være en av hennes mest inntrengende og bevegende romaner. En forfatter på høyden av sin skaperkraft."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Karin Fossum leverer igjen et imponerende stykke arbeid – intet mindre.."
Liv Lysaker, LO-Media

Til toppen

Bøker i serien