Gulldronning, perledronning (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2007
Innleser: Kokkin, Janne
Spilletid: 7:05
Antall enheter: 6
Forlag: Lydbokforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788242121974
Omtale Gulldronning, perledronning

Mørke sommerminner

Sommeren da Signhild fyller syv, er endeløse dager badet i solskinn og eventyr på trammen ved siden av morfar. Men det er også Nattbildet - glimtene av et minne om noe grusomt, noe ikke er til å bære. Bare morfars fortellinger kan lege det som har gått i stykker. Margaret Skjelbreds gjennombruddsroman er en urovekkende, sorgvakker fortelling om skyld, slekt, svik og det å gjøre bot.

Morfar sitter på trammen og forteller om trollet i Berget det Blå. 
      – For å komme ut i lyset på den andre siden av berget, sier han, må man gå inn i det og kappe alle de ni hodene av trollet som lever der inne.
      For syv år gamle Signhild er trollet høyst reelt, i form av hendelser i hennes egen fortid som hun bare har en vag fornemmelse av. Hendelser så umennskelige og grusomme at de ble for tunge å bære for hukommelsen hennes.
      I tre år har hun bodd sammen med morfar på det vesle bruket. Hun er prinsessen i eventyrene hans, hun er gulldronningen og perledronningen hans. Men glimtene av barndommen, det de kaller Nattbildet, har begynt å løsrive seg fra drømmene hennes og vise seg om dagen.
      Morfar må ta henne med på en reise som begynner i eventyrene og slutter i hans egen historie, for å hjelpe henne å forsone seg med fortiden. 

Morfars fortelling
Morfars historie er fortellingen om hans ekteskap med Signe, om et svik som aldri kan gjøres godt igjen og en reise til den andre siden av jorda. Og om en utilgivelig forbrytelse. Det er en sterk og troverdig skildring av levd liv, med alle dets gode og vonde sider, mesterlig skildret i Skjelbreds stilsikre penn.
      Gulldronning, perledronning er også et finstemt og rørende portrett av forholdet mellom en gammel mann og hans datterdatter som leseren sent vil glemme.  
Denne boka river ned troen på det gode i mennesket, for sakte å bygge den opp igjen gjennom fortellingene til en kjærlig morfar, som gjør alt for å gjøre bot for at han en gang svek de han elsket.

Til toppen

Andre utgaver

Gulldronning, perledronning
Bokmål Heftet 2015
Gulldronning, perledronning
Bokmål Ebok 2015
Gulldronning, perledronning
Bokmål Nedlastbar lydbok 2007
Om forfatter Margaret Skjelbred

Margaret Skjelbred (født 25. januar 1949 i Stokke) er utdannet psykiatrisk sykepleier, og har arbeidet i nesten tyve år ved Vestfold Sentralsykehus. I 1983 debuterte hun litterært med diktsamlingen Det er aleine du er. Hun har utgitt diktsamlinger, romaner og barnebøker. Hun har også vært kåsør og laget radioprogrammer basert på barnebøkene for NRK. Gulldronning, Perledronning kom første gang ut i 2004 og ble hennes gjennombruddsroman.

Til toppen