I Grøt – på ville veier har forfatterne laget og prøvesmakt alt fra tradisjonell, varm grøt som havregrøt og vassgraut til nye, kalde grøter som grøt med chiafrø og drømmegrøt med sitronyoghurt. I tillegg til de over 70 oppskriftene får vi vite alt vi trenger om basisteknikker for grøtlaging, bløtlegging og koketider og tips til de beste toppingene. Når grøten står på bordet, handler det selvsagt om gode smaker, om næring og tradisjoner. Men det handler like mye om det sunne, nye og bærekraftige. Som for eksempel energibarer og oppskrifter på hva du kan lage av grøtrestene. Hvis det blir rester ... Hva med bananbrød eller grytebrød? Boka er lagt opp slik at vi får innblikk i grøttradisjonene i Norge og grøtens betydning i vårt kosthold, og inkluderer en gjestetekst av Astri Riddervold og Bodil Nordjore.
Grøt er som et bestemorsfang. Som en dialekt fra Telemark som gjør oss myke i hodet. Så myk, mild og lun. Grøt er barndom. Det er farmors kjøkken. Respatex og tyllgardiner og hennes hvite strikkejakke. Grøt er tidlige morgener og sen kveldsmat. Grøten er varm med avkjølende melk. Den smaker akkurat slik den skal.