Grensen (Heftet)

Serie: Jonfinn Valmann 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 292
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Jonfinn Valmann
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788205349933
Omtale Grensen
En ung kvinne blir funnet død i veikanten på en øde skogstrekning. Er det en trafikkulykke eller et kamuflert drap? Overbetjent Jonfinn Valmann ved Hamar Politikammer blir involvert i hendelser som fører ham til grensetraktene rundt Kongsvinger, der veiene krysser grensen i et nettverk ingen myndighet kan ha kontroll eller oversikt over. Her har grensekriminaliteten alltid florert, men den er i ferd med å anta nye - og skremmende - former. Når etterforskningen avdekker traficking, smugling og salg av mennesker, får selv erfarne overbetjent Valmann testet sine grenser.
Utdrag fra boka:
Arne Vatne forsto. Han famlet etter lommeboka. Han måtte gjøre opp for seg her og nå, for han skjønte også at han aldri ville greie å tilbringe en natt til på Fagerfjell. Ikke en time til. Idet han la sedlene på disken, mintes han hundrelappene han hadde latt ligge igjen på nattbordet inne i den overopphetede campingvogna morgenen før, ikke fordi hun hadde bedt ham om det, men av godhet, fordi han ville gi noe igjen, være snill og sjenerøs mot denne jenta som hadde gjort ham så lykkelig. Slik ville han gjerne tenke om dette. Han kunne ikke si om det var raseri eller sorg som presset vann ut i øyene på ham, idet han snudde seg brått og gikk ut.
Ute fløy snøfillene i lufta, og sangen av bildekk mot asfalten hadde fått en våt, klissen tone som varslet vanskelige kjøreforhold på hjemveien over Odal og Vallset.
Terningkast 5. «Besettende bra fra Faldbakken.»
Anne B. Ragde, VG
«I sin tredje kriminalroman har Knut Faldbakken gjort det igjen: Han har skrevet utmerket.»
Terje Stemland, Aftenposten
« ... anslaget er bra og avslutningen er enda bedre.»
Kurt Hanssen, Dagbladet
«Grensen er en god krim, og Faldbakkens styrke er, foruten å skrive godt, at han er i stand til å skape troverdige romanfigurer...»
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen
«Faldbakkens tredje kriminalroman er så desidert hans beste... En glimrende kriminalforfatter!»
Knut Holt, Fædrelandsvennen

Til toppen

Andre utgaver

Grensen
Bokmål Ebok 2011
Grensen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Knut Faldbakken:

Bøker i serien