Glassregnbuen (Innbundet)

et Robicheaux-mysterium

Forfatter:

Hilde Lyng (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 508
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
Originaltittel: The glass rainbow
Oversatt av: Lyng, Hilde
ISBN/EAN: 9788241906640
Kategori: Krim og spenning
Omtale Glassregnbuen

En stor forfatter!

Jeg har tenkt meg godt om, men jeg kan rett og slett ikke komme opp med en eneste nålevende krimforfatter som kan måle seg med James Lee Burke. Og hovedgrunnen er at han faktisk er en stor forfatter. Dernest krimforfatter. Typene som befolker bøkene hans, er komplekse og sammensatte. De forandrer seg, slik menneskene gjør i det virkelige liv. Ingvar Ambjørnsen VG

Dave Robicheaux har viklet seg inn i den mest opprivende og vanskelige saken i karrieren sin. Syv unge kvinner er blitt brutalt drept i nabokommunen. Mye tyder på at en seriemorder er på ferde, men drapet på skoleflinke Bernadette Latiolais passer ikke inn: Hun var ikke et typisk hjelpeløst psykopatoffer. Robicheaux og hans beste venn, Clete Purcel, konfronterer Herman Stanga, en beryktet hallik og cracklanger som begge mennene forakter. Clete følger opp med å banke Stanga, foran øynene på flere vitner. Da Stanga senere blir funnet død, henger Cletes liv og karriere i en tynn tråd.

I et idyllisk paradis som herjes av destruktive krefter stiger Glassregnbuen fram som James Lee Burkes hittil beste bok i serien om Robicheaux.

Til toppen

Andre utgaver

Glassregnbuen
Bokmål Heftet 2012