Gjengangere (Heftet)

et familiedrama i tre akter (1881)

Serie: Norske klassikarar 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 151
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gjengangere
Serie: Norske klassikarar
ISBN/EAN: 9788241919558
Omtale Gjengangere
Gjengangere er et mesterverk et dramatisk byggverk som tydelig viser oss hvorfor Ibsen regnes blant verdenslitteraturens største navn. Samtidig har skuespillet et innhold som vekker sterkt engasjement. Det skapte stor ståhei da det kom ut i 1881. Grunnen var at det tok opp en rekke emner som det gode borgerskap ønsket å fortie. Her ble det snakket høyt om utroskap, maktkamp i ekteskapet og om aktiv dødshjelp til eget barn. Ibsen ble møtt med en flom av ukvemsord, og teatrene torde ikke spille stykket. Men det tok ikke lang tid før man forstod at Gjengangere ville bli stående som en milepæl i teatrets historie.
Ibsens teaterhistoriske bragd var at han gikk inn i sin tids borgerlige hverdag. Og han viser at menneskene i en vanlig familie lever under den samme utrygghet som hovedpersonene i tidligere tiders berømte tragediediktning. Den menneskelige tragedien i Gjengangere er allmenngyldig og gripende også i dag.
Forlaget Vigmostad & Bjørke vil med Norske klassikere legge forholdene til rette for at nye lesere kan oppleve de verdier som klassikerne representerer. Språket i disse utgavene er lett modernisert.

Til toppen

Andre utgaver

Gengangere
Bokmål Heftet 2005
Gjengangere
Bokmål Ebok 2013
Gengangere
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Henrik Ibsen:

Bøker i serien