Gjenferd (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 455
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203350245
Kategori: Nordisk krim og Hardkokt krim
Omtale Gjenferd

Hekta på Harry

Av de internasjonale forlagene presenteres han som Stieg Larssons arvtager. I Storbritannia selger han en bok hvert 27. sekund. Jo Nesbøs krønike om politimannen Harry Hole er det mest avhengighetsskapende norsk krim har å by på.

- Jeg ser på meg selv som en underholder, som forhåpentligvis har et spennende eventyr å fortelle. For å sette det litt på spissen bruker jeg løgner for å fortelle noe som er sant. Eksemplene er falske, men de ligger ofte utrolig nær sannheten, sier Nesbø om krimbøkene sine.

Når Jo Nesbø vender tilbake med den niende romanen om sin hardkokte helt, får vi en beintøff Oslo-noir om dop, drap og sibirske gangstere. Og har du ikke lest de foregående bøkene i serien, har du mye godt lesestoff i vente. Når du først har begynt, er det fort gjort å bli hekta på Harry Hole!

 

Folket har talt:
Jo Nesbø er tidenes beste norske krimforfatter!

Krimhåndverk i verdensklasse! - Dagbladet

Terningkast 5 VG

Til toppen

Jo Nesbø binder med stødig hånd handlingstrådene sammen, og ratter med like stødig hånd boken i mål.
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Phantom
Engelsk Heftet 2012
Gjenferd
Bokmål Ebok 2011
Gjenferd
Bokmål Heftet 2017
Gjenferd
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Jo Nesbø:

Utdrag

Leder for Voldsavsnittet ved Oslo Politidistrikt, Gunnar Hagen, lente seg bakover i kontorstolen sin og studerte mannen i lindressen. Det var tre år siden, den sydde flengen i ansiktet hadde vært blodrød og han hadde sett ut som en ferdig mann. Men nå så hans tidligere underordnede frisk ut, hadde fått et par hardt tiltrengte kilo på kroppen og skuldrene fylte ut dressen. Dress. Hagen husket drapsetterforskeren i olabukser og boots, aldri noe annet. Det andre uvante var klistremerket på jakkeslaget som fortalte at han ikke var ansatt, men besøkende: HARRY HOLE. Men stillingen i stolen var den samme; mer liggende enn sittende.
”Du ser bedre ut,” sa Hagen.
”Byen din ser verre ut,” sa Harry med en utent sigarett vippende mellom tennene.  
”Synes du?”
”Jeg har aldri sett flere junkier og horer.”
”Og likevel ...”
”Likevel?”
Hagen reiste seg og gikk bort til vinduet. Fra sjette etasje på Politihuset kunne han se Oslos nye bydel Bjørvika ligge badet i solskinn. Oppussingen var i full gang. Rivingen ferdig.     
”Det var enda verre for to år siden. Det siste året har det vært en markant nedgang i antall overdosedødsfall.”
”Å? Jeg så junkier jakte fra Oslo S helt opp til Dronningens gate. Streitinger på dyre sykler sette sprøyter på hverandre.”
”Det færre narkomane og mindre heroin i gatene. Prisene har gått opp, forbruket ned. Og bystyret har fått det de har tryglet om. Oslo er ikke lenger på OD-toppen i Europa.”
”Jøss. Happy days are here again.” Harry la hendene bak hodet og så ut som han skulle skli ut av stolen.
Hagen sukket: ”Du har ikke fortalt meg hva som bringer deg til Oslo, Harry?”
”Har jeg ikke?”
”Nei. Eller mer spesifikt; hit til Drapsavsnittet.”
”Er det ikke vanlig å besøke gamle kolleger?”
”Jo, for andre, normalt sosiale mennesker, så.”  
”Vel.” Harry bet i filteret på Camel-sigaretten. ”Yrket mitt er drap.”
”Var drap, mener du vel?”
”La meg omformulere; profesjonen min, faget mitt, er drap. Og det er fortsatt det eneste jeg kan noe om.”
”Så hva vil du?”
”Utøve faget mitt. Etterforske drap.”
Hagen hevet et øyebryn: ”Du vil jobbe for meg igjen?”
”Hvorfor ikke? Om jeg ikke husker feil, var jeg en av de beste.”
”Feil,” sa Hagen og snudde seg mot vinduet igjen. ”Du var den beste.”

Til toppen

Om forfatter Jo Nesbø

Jo Nesbø (født 1960) er utdannet finansanalytiker og siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen, og han har jobbet som både journalist og megler ved siden av å være vokalist og låtskriver i rockegruppen De Derre.

Jo Nesbø debuterte som forfatter med kriminalromanen Flaggermusmannen i 1997, med politietterforskeren Harry Hole som hovedperson. Boken ble en kritiker- og lesersuksess og ga ham både Rivertonprisen og Glassnøkkelen. Harry Hole møter vi på ny i Kakerlakkene (1998) og i Rødstrupe (2000), som Nesbø fikk Bokhandlerprisen for. I 2004 ble Rødstrupe kåret til Tidenes beste norske kriminalroman i Bokklubben Krim og Spenning og NRK Nitimens store lytteravstemning. I 2001 kom novellesamlingen Karusellmusikk, som dessuten var tittelen på Nesbøs solo-CD samme år. Harry Hole er hovedperson også i Sorgenfri (2002), Marekors (2003), Frelseren (2005) og Snømannen (2007), som er vinner både av Bokhandlerprisen 2007 og Den norske leserprisen. Også for Hodejegerne (2008) – hans første kriminalroman uten Harry Hole – har Nesbø fått Den norske leserprisen. I Dagbladets kåring av tidenes beste norske kriminalromaner (2009) ble Jo Nesbø den overlegne publikumsvinneren. Han tok de tre første plassene, og samtlige av hans bøker var blant de tretten beste. Panserhjerte (2009) gjorde tidenes beste salg her hjemme. For denne boken har forfatteren fått den prestisjefylte danske Rosenkrantz-prisen. Sorgenfri, som på engelsk heter Nemesis, er nominert til Edgar Allan Poe Award, en av verdens viktigste bokpriser.

Jo Nesbøs bøker er solgt i to millioner eksemplarer bare i Norge. Han regnes som en av Europas beste forfattere og er oversatt til 40 språk. Mer enn seks millioner bøker er solgt på verdensbasis. Nesbø har også stor suksess med sine barnebøker Doktor Proktors prompepulver (2007), Doktor Proktors tidsbadekar (2008) og Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje (2010). Sistnevnte er tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok 2010. Bøkene er solgt til 20 land.

«En mester i sitt fag. Krimhåndverk i verdensklasse.» Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«Jo Nesbø binder med stødig hånd handlingstrådene sammen, og ratter med like stødig hånd boken i mål. [...] God, dyster sommerlesning.» Sindre Hovdenakk, VG (terningkast fem)

Til toppen