Fortellingen om Nahr (Heftet)

Forfatter:

Ragnhild Eikli (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 406
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Against the loveless world
Oversatt av: Eikli, Ragnhild
ISBN/EAN: 9788203376320
Omtale Fortellingen om Nahr
Nahr sitter isolert i et israelsk høyrisikofengsel, på tiende året. Hun tilbringer dagene med å tenke over hendelsene som har bragt henne dit. Hun drømte om mann, barn, og en skjønnhetssalong, men ingenting ble som planlagt. Som datter av palestinske flyktninger kom hun til verden i Kuwait på syttitallet. Familien levde i fattigdom, og Nahr tvinges til å overskride sine egne grenser.
Nahrs historie brenner, av sinne, kjærlighet, ømhet, hjelpeløshet og hat. Menneskene rundt henne strever og kjemper - for anstendighet, rettferdighet, normalitet - alt det vi andre, mer privilegerte mennesker tar for gitt.
Fortellingen om Nahr er en roman om kjærlighet til en mann, til en familie, til et land. Og en bok som vil forandre folks måte å tenke på. Boka er tidligere utgitt med tittelen - Nahrs siste dans.

«Viktig litteratur. (...) Helstøpt. Hovedpersonen virker sprell levende. Jeg leser en forfatter som virkelig vil noe stort, noe revolusjonært, nærmest, med litteraturen.» Katrine Judit Urke, Dagbladet (Terningkast 5)

Til toppen

Andre utgaver

Fortellingen om Nahr
Bokmål Ebok 2021
Fortellingen om Nahr
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021