Forbrytelser, skyld, straff (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Sverre Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 488
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Verbrechen, Schuld, Strafe
Oversatt av: Dahl, Sverre
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205542266
Omtale Forbrytelser, skyld, straff
Mesterlige noveller fra en av Tysklands fremste forsvarsadvokater.
Ferdinand von Schirach er en av Tysklands fremste forsvarsadvokater og også kalt den moderne kriminalnovellens mester. Fortellingene i denne boken utforsker begrepene forbrytelse, skyld og straff og viser hvor utilstrekkelige våre definisjoner av godt og ondt er. Med stor menneskelig innsikt og nøkternt, knivskarpt språk skaper von Schirach fortellinger som nærmest tar pusten fra leseren. Gang på gang stiller han oss overfor det eviggyldige spørsmålet om skyld og uskyld, og viser hvordan et tilsynelatende vanlig menneske kan ende opp som offer eller forbryter.

«Mesterstykker.»

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen«Det er suveren krim. Krimkunst ...»

Cathrine Krøger, Dagbladet«... en gave til norske lesere.»

Ingvar Ambjørnsen, VG«... perspektivutvidende og opplysende.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad«... lærestykker i menneskelig atferd.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

Om Forbrytelser (Gyldendal, 2012):

«Von Schirachs fortellerevne, og det han har å fortelle, er bokens styrke, det bærer det hele. Like enkelt som språket er, fremtrer fortellingen som knapp, tilskåret, men innholdsrik så det holder.»

Tor Erling Staff, Klassekampen«Jeg leser Ferdinand von Schirach med forbløffelse, den herlige forbløffelse som oppstår når en forfatter kan fortelle meg noe nytt, om mennesket og menneskets handlinger. Han presser kull til diamant og skriver skinnende noveller som rommer romaner.»
Lars Saabye ChristensenOm Skyld (Gyldendal, 2012):

«... det som løfter dette til virkelig stor litteratur, er von Schirachs litterære ferdighetsnivå. Det hviler en stillhet over tekstene; en stillhet uten resignasjon, snarere en stillhet fylt av medmenneskelighet, respekt og undring. Han dømmer ingen, han gir oss ikke svarene, bortforklarer ikke noe, men skriver fram ladede historier, fulle av intensitet og nerve.»

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen«Samtlige av disse novellene har en overraskende vri mot slutten, som også gjør det til god krim. Det er suveren krim. Krimkunst vil jeg si. Ikke kun fordi von Schirach dissekerer loven, og nærmest går til bunns i moralske problemstillinger. Men også fordi det er så suverent godt skrevet.»

Cathrine Krøger, Dagbladet«De små novellene til Ferdinand von Schirach er som en knyttneve i mellomgulvet.»
Valerie Kubens, FædrelandsvennenOm Straff (Gyldendal, 2019):

«Schirachs noveller er perspektivutvidende og opplysende, og åpner for en rekke filosofiske, moralske og juridiske problemstillinger ...»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad«Den kjente tyske forsvarsadvokaten har et grep om krimsjangeren han nærmest er alene om ... Disse korte historiene er lærestykker i menneskelig atferd.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Til toppen

Flere bøker av Ferdinand von Schirach:

Bøker i serien