Fluktens nødvendige blindveier (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 151
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205493148
Omtale Fluktens nødvendige blindveier
Ny, sterk roman fra en av norsk samtidslitteraturs nestorer

Helen er musiker og kom til Norge som flyktning da hun var barn, Svend arbeider i politiet. Hvert år tilbringer de to de samme tre døgnene i august på et hotell i en by ved Skagerakkysten. Det er et forhold som har vart i elleve år, et forhold preget av flyktighet og bestandighet. Mot et bakteppe av flyktningkrisen som preger vår tid, beskriver Fluktens nødvendige blindveier både kjærlighetens uransakelige veier og det å være på flukt, å leve fordekt. Og hvordan de roller vi trer inn i, villet eller av tilfeldighet, legger føringer for våre valg og hvilke retninger livet tar.
Med sin uforlignelige, økonomiske fortellerstil viser Øystein Lønn i denne romanen nok en gang hvordan han evner å skrive seg inn i sin samtid og gi et innsiktsfullt bilde av det mangslungne psykologiske spillet mellom mennesker.
Anmelderne mener:

"Ut av språkets rytme, de gjentakende temaene og de brutte setningene - og, enda mer, ut av den brutte meningen -trer en fortelling om å leve fordekt fram. I det lille og i det store. Det er en fortelling om sjalusi, lyst og lengsel i en liten verden. Og en fortelling om å være fremmed og utsatt i en stor verden. Om at flukt er historiens opphav."Torborg Igland, Fædrelandsvennen

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Øystein Lønn: