Flukten (Heftet)

Forfatter:

Harald Haug (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Runner
Oversatt av: Haug, Harald
ISBN/EAN: 9788202528355
Kategori: Thriller
Omtale Flukten

Ikke. Bli. Tatt

I denne åndeløst spennende thrilleren møter Sam Dryden en elleve år gammel jente som skal forandre livet hans. Sam lever isolert, han har mistet alt som betydde noe da kona og datteren hans ble drept i en ulykke for fem år siden. For å døyve søvnløsheten jogger Sam ofte langs stranden om natten. Men en natt støter han på en liten skrekkslagen og tynn jentunge. Raskt skjønner han at hun er i umiddelbar fare, instinktene fra Sams fortid som yrkesmilitær får ham til å handle hurtig. Mens den tynne jenta klamrer seg fast til ham, ser han en gruppe menn på jakt. På jakt for å drepe…

Når den glemte fortiden er dødelig …

Ekssoldaten Sam Dryden lever et rolig liv i en liten by ved kysten av California. På en av sine nattlige joggeturer støter han på en jente på strandpromenaden. Skrekkslagen og uten sko flykter hun fra en gruppe bevæpnede menn. De har ett mål for øye: å drepe henne. Dryden finner ut at elleveåringen bare husker de siste to månedene av livet sitt, der hun har blitt holdt fanget av myndighetene. Foruten å vite navnet sitt, Rachel, vet hun at hun har evner som gjør at de ikke kan la henne slippe unna.

Sam Dryden mistet sin lille datter og kone i en ulykke for fem år siden, og det er nettopp dem han har i tankene når han går med på å hjelpe lille Rachel. Hva er det som har skjedd i livet hennes? Hvem er det hun flykter fra? Hun trenger åpenbart beskyttelse mot de som er ute etter henne. Himmel og jord blir satt i bevegelse for å få fatt i Sam Dryden og den tynne lille jenta. Uante ressurser settes inn, de som er ute etter dem har tilgang på avansert militært overvåkningsutstyr. Dryden skjønner raskt at han er den eneste som kan hjelpe henne, og han har erfaring til å klare det. Han er tidligere elitesoldat fra deltagruppen og en militær Ranger, og skjønner raskt hva han står overfor. Eller gjør han det? Var han en tilfeldig mann som Rachel møtte under sin redselsfulle flukt?

Etterhvert oppdager Dryden at de topptrente paramilitære styrkene bare er en liten del av de store farene de står overfor. Rachel husker ingenting, men det virker som Rachels egen fortid er den dødeligste trusselen. Den er i ferd med å innhente dem – og ingen kan se hvor den kommer fra…

Dette er konspirasjonsthriller på sitt beste!

Til toppen

«Åndeløst spennende, engasjerende, smart og fullstendig overbevisende.»
​Lee Child
Anmeldelser Flukten

«For et adrenalinkick! Endelig en actionfylt roman med komplekse karakterer og et varmt hjerte. Gå ikke glipp av denne!» 
Lisa Gardner

«Fullstappet av action og et halsbrekkende tempo.» 
Kirkus Reviews

Til toppen

Utdrag

Han trodde først at det var en annen jogger. Men så skjønte han at det ikke kunne være tilfelle – rytmen var altfor rask. Dette var noen som løp i full fart. Den fuktige luften gjorde det vanskelig å spore retningen. Han speidet til venstre og til høyre langs strandlinjen, men lyset fra lyktene var for svakt til at han kunne se noen. Han var akkurat i ferd med å snu seg mot gangveien som førte bort fra stranden, da en skikkelse kom løpende derfra og braste inn i ham.

Han hørte et gisp – stemmen til en liten jente. Hun gikk øyeblikkelig i kampmodus, dyttet ham panisk bort og skulle til å springe tilbake.

«Hallo,» sa Dryden. «Er alt i orden?»

Hun stanset og snudde seg mot ham. Selv i det svake lyset kunne Dryden se at hun var livredd. Hun iakttok ham vaktsomt og sto på nippet til å spurte videre, selv om hun virket for andpusten til å komme særlig langt. Hun hadde på seg dongeribukse og T-skjorte, men ingen sko eller strømper. Håret hennes – mørkebrunt og skulderlangt – var rent, men ukjemmet. Jenta kunne ikke være mer enn tolv år gammel. Blikket ble skjerpet, og Dryden kunne ane at tankene hennes gikk på høygir.

Med ett skiftet hun holdning. Hun var fortsatt redd, men ikke for ham. I stedet vendte hun blikket mot gangveien bak seg og gransket det mørke landskapet. Dryden så i samme retning, men uten å få øye på noe spesielt. Den plankebelagte gangveien førte bort til havneveien. Foran lå toppen av sanddynene innhyllet i mørket. Alt virket stille og rolig.

«Bor du i nærheten?» spurte hun.

«Hvem er det som er etter deg?»

Hun snudde seg og kom mot ham.

«Jeg trenger et sted jeg kan gjemme meg,» sa hun. «Jeg skal fortelle deg alt sammen, men vær så snill og få meg vekk herfra først.»

«Jeg kan følge deg til politistasjonen, men jeg kan ikke –»

«Ikke politiet,» sa hun så brått at Dryden fikk mest lyst til å løpe videre. Å bli viklet inn i problemene hennes ville ikke akkurat gjøre natten lettere.

Da hun så at han begynte å trekke seg, gikk hun raskt frem og grep ham i hånden. Øynene ble bedende. «Jeg er ikke på flukt fra politiet. Det er ikke noe sånt.»

Hun speidet rundt seg igjen, i samme øyeblikk som han ble var en bevegelse i ytterkanten av synsfeltet. Han fulgte blikket hennes, og en stund skjønte han ikke hva det var han så. Han kunne plutselig skjelne sanddynene, som bare noen øyeblikk tidligere hadde vært usynlige i mørket. De var innrammet av et svakt, blafrende lys. Jenta pustet skjelvende.

«Ja eller nei,» sa hun. «Jeg kan ikke vente lenger.»

Dryden kjente lyden av ekte redsel i et menneskes stemme. Jenta var ikke redd for å bli hektet for en mindre forseelse, hun var redd for sitt liv.

Til toppen

Om forfatter Patrick Lee

Patrick Lee Er født i Michigan i USA i 1976. Han begynte sin karriere som manus- forfatter for film og TV, men gjennombruddet som forfatter kom da han gikk over til å skrive tempofylte thrillere.

Til toppen