Felemakaren av Edvard Hoem (Nedlastbar lydbok)

Felemakaren (Nedlastbar lydbok)

roman

Serie: Familien fra Rekneslia 5

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2020
Innleser: Hoem, Edvard
Spilletid: 9:44
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Lydbokforlaget
Språk: Nynorsk
Serie: Familien fra Rekneslia
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788242182432
Omtale Felemakaren
I romanen "Felemakaren" tar Edvard Hoem utgangspunkt i eit dystert familieminne som også er omtalt i romanen "Heimlandet barndom" (1985): Ei ung tenestejente som skal ha barn med Pe, bror til Lars Olsen, som er hovudperson i romanen, blir borte ein kveld, og bygda går manngard i ei veke utan å finne henne. Pe blir mistenkt for drapet, og så frifunnen av retten, men ikkje av folkesnakket og ikkje av Lars. Brørne snakkar ikkje til kvarandre på meir enn femti år.
Lars drøymer om å bli skipper på eiga skute, men krigen og samfunnstilstanden stenger alle utvegar for han. Han blir utskriven til å vera med i slaget på Københavns Red i 1801, og sidan er han krigsfange på eit britisk fangeskip i fem år. Under dette miserable opphaldet møter han ein franskmann som lærer han å bygge fiolinar. Dermed snur alt. Da han endeleg kjem heim igjen, slår han seg ned som felemakar i Kristiansund, der han lever eit lykkeleg liv i 25 år, med kona Gunnhild og sju døtrer.

"Felemakaren" er romanen om korleis alt blir annleis enn tenkt, om ulykke og broderstrid, men der livet likevel til slutt framstår som ei ufortent gåve.

Felemakar Lars Olsen Hoem var født i Romsdal i 1782. Han var grandonkel til Serianna, som vart gift med Knut Hansen Nesje, slåttekaren i Hoems slektskrønike.

Til toppen

Andre utgaver

Felemakaren
Nynorsk Innbundet 2020
Felemakaren
Nynorsk Ebok 2020
Felemakaren
Nynorsk Heftet 2021

Flere bøker av Edvard Hoem:

Bøker i serien