Fedrenes synder (Innbundet)

Forfatter:

Gry Sønsteng (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Criminal
Oversatt av: Sønsteng, Gry
ISBN/EAN: 9788202451714
Kategori: Hardkokt krim
Omtale Fedrenes synder

En thriller om ondskap

Spesialagent Will Trent er i ferd med å legge sin vanskelige fortid bak seg. Så forsvinner en lokal student, og Will holdes unna etterforskningen av sin sjef, Amanda Wagner. Will skjønner ikke hvorfor før de bokstavelig talt støter på hverandre i et forlatt barnehjem. Ti år tidligere var dette Wills hjem. De to etterforskerne må hanskes med fortidens demoner, hvis de ønsker å avverge en katastrofe.

 

Innhentet av fortiden

Fra det øyeblikket du ser sammenhengen mellom fortid og nåtid, er det helt umulig å legge Fedrenes synder  fra seg. Du bare må ha alle svarene. Du er fullstendig besatt.

Dette er et mesterverk. Det er det ingen tvil om. Et mesterverk av karakterer, plot og miljø. To historier med nesten førti års mellomrom som begge angår Will Trent og Amanda Wagner, sjefen hans. Endelig får vi sammenhengen og forstår det anstrengte forholdet mellom de to. Ikledd en råskap så intelligent og djevelsk at du knapt kan tro det. Vevd sammen så perfekt og sømløst at ingen andre enn thrillerdronningen Slaughter kunne gjort det.

Vonde minner
Politiagent Will Trent er nyforelsket i lege og rettsmedisiner Sara Linton, og i ferd med å legge fortiden bak seg. Så forsvinner en ung kvinnelig student, og mot all sunn fornuft holder Amanda Wagner Trent unna etterforskningen. Omstendighetene bringer begge til restene av barnehjemmet der Will Trent vokste opp etter at faren ble dømt for et bestialsk drap for førti år siden. Nå er faren på frifot, og en ung kvinne forsvinner på samme måte som midt på syttitallet ...

Wills tre kvinner
Dette er Amandas historie, og den avslører noen av Will Trents familiehemmeligheter. Han velger å stenge seg ute fra alt og alle, livredd for at Sara skal forlate ham når hun får vite om bakgrunnen hans. Forholdet er på gyngende grunn. Samtidig har eks-kona Angie en tendens til å dukke opp når hun ikke skal. I lommen bærer Will Trent gifteringen han aldri har klart å kvitte seg med. Nå er kanskje tiden inne? Eller?

Mental og fysisk tortur
Karin Slaughter er kjent for solide doser av vold og grusomhet, og fornekter seg ikke denne gangen heller. Nok en gang får kvinner gjennomgå. Det var ikke enkelt for en kvinne å bli tatt på alvor i Atlanta midt på 1970-tallet. En tid da Amanda, sylfersk i politiets tjeneste, daglig møtte sjikane og ufine bemerkninger. Men Amanda og Evelyn Mitchell trosset sine mannlige kollegaer og etterforsket på egen hånd en prostituerts forsvinning. Det de avdekker er mildt sagt stort – en seriedrapsmann der den mentale kontrollen og fysiske volden nær sagt er ubegripelig.

Thrillerdronningen
Å legge flere mysterier på hverandre er skrivekunst av de sjeldne, men Karin Slaughter kan den kunsten. Det er et sinnrikt system i galskapen, og samtidig beskriver hun noen utrolig rørende øyeblikk mellom hovedpersonene sine. Henger du med helt fra starten, får du en sjelden leseropplevelse i Fedrenes synder. I tillegg får du historien om kvinners kamp på ulike arenaer. For Karin Slaughter har alltid et budskap bak historien. Det er en av årsakene til at hun er vår tids ubestridte thrillerdronning!
Av Bernt Roald Nilsen

Til toppen

Andre utgaver

Fedrenes synder
Bokmål Ebok 2015
Fedrenes synder
Bokmål Heftet 2015
Om forfatter Karin Slaughter

Karin Slaughter vokste opp i en liten by i Georgia og har skrevet siden hun var barn. Washington Post beskriver henne som en av de beste krimforfatterne i USA. Thrillerne hennes ligger stadig på Times’ bestselgerlister og er trykket i store opplag også i Norge.
Karin Slaughter sier selv at hun vil noe mer enn å skrive gode romaner, hun vil også opplyse og engasjere oss: "Det er ikke tvil - du må ha en god historie for å lykkes som romanforfatter," innrømmer hun. "Men hva er poenget ved å skrive hvis du ikke har noe du vil formidle? Kriminallitterturen handler om oss mennesker og vår adferd. Den stiller og forsøker å besvare, de mange vanskelige spørsmålene i dagens samfunn. Vold er en stor del av vår kultur, og folk spør hvorfor. Jeg prøver å gi noen av svarene i mine bøker."

Til toppen