Faste rammer (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 234
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205533349
Omtale Faste rammer
«Stilsikker debutroman om lektor i krise. Faste rammer er eit debutarbeid som skaper forventningar.» Marta Norheim, NRK Jan Otto Smiths far døde av en uhelbredelig og langsomt snikende sykdom som ødela ham fysisk og mentalt. Det er 50 prosent sjanse for at Jan Otto vil lide samme skjebne. Derfor har han valgt å leve livet alene, som om han kommer til å bli syk. Hele tilværelsen preges av strenge rutiner og rigide strukturer.Så møter han en kvinne, og det finnes plutselig en åpning til noe annet. På kort tid må han bestemme seg for om han skal holde fast ved de trygge rammene, eller ta sitt livs største sjanse.En enkel gentest kan gi ham visshet. Tør han vite svaret? Om romanen:

Stilsikker debutroman om lektor i krise
Faste rammer er eit debutarbeid som skaper forventningar.
Marta Norheim, NRK

 Faste rammer er en storslagen debut.
Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

Han har skrive ei både lågmælt og storslått forteljing om djupt menneskelege problemstillingar, akkompagnert av store mengder kunnskap som lesaren på humanistisk vis får 'gratis.
For meg kjennest det storarta.»
Ingvild Bræin, Dag og Tid

«Faste rammer av Halvard Hølleland balanserer fint mellom det gjenkjennelige og det parodiske, det komiske og det tragiske. Vi både morer oss over og får medlidenhet med Jan Otto. Det er interessant å følge hans manøvreringer i det minefeltet livet blir for ham.»
Hilde Eskild, Utdanning

Til toppen

Andre utgaver

Faste rammer
Bokmål Ebok 2020
Faste rammer
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Halvard Hølleland: