Fars rygg (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2024
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fars rygg
ISBN/EAN: 9788249527724
Omtale Fars rygg
«Jeg ser etter faren min. Han har vært død i fjorten år nå, og jeg ser etter ham likevel. Jeg håper at han skal komme gående mot meg i det skiftende lyset oppover den øde gaten, at han skal bli større og større, tydeligere og tydeligere mens han nærmer seg.»

Med utgangspunkt i etterlatte papirer, brev og gamle fotografier setter sønnen sammen fortellingen om farens barndom: i Egypt, hvor guttens far, Dommeren, holder sin lille familie i et kolonialt jerngrep, hos fremmede i Bærum, på pensjonatskole i Genève, på hotellrom opp og ned gjennom et Europa på vei mot en ny stor krig.

«Fars rygg» er skildringen av en gutt og ung manns forsøk på å leve i en verden han ikke forstår, men likevel prøver å bli en del av. Det er også historien om fars mor, Ellen, som sitter fast i et ulykkelig ekteskap.

Niels Fredrik Dahl har skrevet en stor og dypt menneskelig roman, øm, mørk og full av humor, om familie og kjærlighet i det 20. århundre, om en gutt og en mor som er bundet sammen av ensomhet, og om en ensomhet som går i arv.

Til toppen

Andre utgaver

Fars rygg
Bokmål Innbundet 2023
Fars rygg
Bokmål Ebok 2023
Fars rygg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Niels Fredrik Dahl: