Fanget (Innbundet)

Serie: Slekten fra havet 6

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 350
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fanget
Serie: Slekten fra havet
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788205578074
Omtale Fanget
Nye avsløringer står i kø i denne spennende avslutningen på serien Slekten fra havet. En tragedie rammer Rammeberg og viser hvor skjørt livet kan være, og Ravna får en plutselig innsikt som forandrer alt - også forholdet til Kristian.Vi har fulgt Ravna gjennom fem bøker fra og med oppveksten på Andenes i 1921, ut i arbeidslivet og gjennom kjærlighetens mange og til tider grusomme forviklinger. Parallelt med dette tar vi del i den mørke historien fra en generasjon tidligere, gjennom dagbøkene til ungjenta Elida som Ravna har funnet og leser i all hemmelighet.

Ravna blir med som grovtaus når venninne Nore får post som selskapsdame på væreiergården Rammeberg. Nore er bortlovet til Kristian Lorentzen, som er sønnen i huset. Til tross for velstanden hviler en dyster skygge over det mektige fiskeværet, en skygge som skal få fatale følger for alle den berører. Etter hvert blir det tydelig at Kristians mor, enkefru Lorentzen, hater Ravna og til og med står henne etter livet. Hva skyldes det? Og hva skjuler loftet, som det er strengt forbudt å nærme seg? Forholdene blir ikke bedre av at Kristian og Ravna trekkes mot hverandre med en skjebnesvanger kraft.

Etter den grufulle avsløringen går Ravna i skjul i barndomshjemmet. Idet bok seks begynner, har hun har stiftet sin egen familie og lever med mann og datter, men det er ikke noe lykkelig familieliv. Tvert imot føler Ravna seg redd, misbrukt og fanget.

Så en dag får hun et brev. Dette er begynnelsen på en reise der hun får vite mer om hva som egentlig skjedde med Elida, men som også lærer henne mer om seg selv.

Til toppen

Andre utgaver

Fanget
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024
Fanget
Bokmål Ebok 2024

Flere bøker av Mariela Årsandøy:

Bøker i serien