Etterliv (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Tone Formo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 322
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Afterlives
Oversatt av: Formo, Tone
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205576766
Omtale Etterliv
«Fint, klokt og dypt fra årets nobelvinner.» Leif Bull, Dagens Næringsliv Ni år gammel rømmer Ilyas hjemmefra og blir bortført av tyske kolonitropper. Da han vender tilbake til landsbyen på Afrikas østkyst, oppdager han at foreldrene er døde, og at søsteren Afiya er gitt bort og holdes som slave av en familie i nabolaget.
   
Hamza vender også tilbake til byen han en gang bodde i. Han ble solgt av familien sin, og sluttet seg senere til de tyske troppene under krigen. Fattig og nedbrutt ønsker Hamza å leve et anstendig liv og vinne Afiyas kjærlighet.
    
Skjebnen fører disse unge menneskene sammen, men trusselen om en ny krig formørker tilværelsen og truer igjen med å rive dem opp og føre dem vekk fra hverandre.
   
Abdulrazak Gurnah skriver aktuelt og allment om menneskers opplevelse av utenforskap og ønsket om å skape seg et nytt liv, og bøkene hans befinner seg i spenningsfeltet mellom enkeltpersoners skjebne og den kollektive historiefortellingen. Etterliv er nobelprisvinner Abdulrazak Gurnahs fjerde bok oversatt til norsk.

Til toppen

Andre utgaver

Afterlives
Engelsk Heftet 2021
Etterliv
Bokmål Innbundet 2022
Etterliv
Bokmål Ebok 2022
Etterliv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Abdulrazak Gurnah:

Bøker i serien