Et system så storslått at man blendes (Heftet)

Forfatter:

Vibeke Saugestad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 557
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ett system så magnifikt att det bländar
Oversatt av: Saugestad, Vibeke
ISBN/EAN: 9788205547780
Omtale Et system så storslått at man blendes
Vinner av P.O. Enquist-prisen i 2019. Hvor langt fra hverandre kan en familie komme før den opphører å høre sammen? Et system så storslått at man blendes er en stor familieberetning om tre søsken som forsøker å komme nærmere hverandre, i en verden som stadig blir mer splittet.
   
Amanda Svensson mottok den prestisjefylte P.O. Enquist-prisen i 2019 for Et system så storslått at man blendes, en roman som skildrer millenniumsgenerasjonen og vår tids undergangsfølelse med både humor og alvor. Hun har begeistret kritikerne med sitt burleske språk, fargerike persongalleri og tett sammenvevde mysterium, og sammenliknes med forfattere som Thomas Mann, Marisha Pessl og Zadie Smith. Ukeadressa  «... en imponerende roman.»
Anne Cathrine Straume, NRK «... en krysning mellom Paul Auster og Maja Lunde, med en dæsj Donna Tartt og Johan Harstad. Dette handler like mye om uforferdetheten hun skriver med, som det voldsomme omfanget av menneskeskjebner som flettes sammen. Og det handler om viljen til å underholde.»
Anne Cathrine Straume, NRK
 
«En nydelig roman om nettopp systemer og sammenhenger, familiebånd, kunst og galskap.» 
Gerd Elin Sandve, Dagsavisen
  
«... en forfatter med full kontroll over et språk og en litteraritet hun fornyer.» 
Vigdis Moe Skarstein, Ukeadressa
  
«[Fortellingen morer seg] på en måte som minner om Wes Andersons filmer, med temaer som verdens undergang, familiehemmeligheter og sekteriske skikkelser.» 
Vilde Sagstad Imeland, Morgenbladet

Til toppen

Andre utgaver