Et hjerte til begjær (Innbundet)

Forfatter:

Elsa Frogner (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Just Take my Heart
Oversatt av: Frogner, Elsa
ISBN/EAN: 9788202312749
Kategori: Tradisjonell krim
Omtale Et hjerte til begjær

Mesterlig og nervepirrende

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Mary Higgins Clark blir kalt hele verdens spenningsdronning. I sin nye bok ET HJERTE TIL BEGJÆR gir hun oss nok en gang en svært nervepirrende opplevelse. Hun bygger mesterlig opp forventningene med psykologiske undertoner og gjør handlingen ekstra uhyggelig fordi alt virker så normalt og hverdagslig at det like gjerne kunne ha skjedd deg eller meg.

Mary Higgins Clark har skrevet mer enn 30 romaner som alle har toppet bestselgerlistene verden over. Til sammen har bøkene hennes solgt i over 80 millioner eksemplarer!

”ET HJERTE TIL BEGJÆR er en mordgåte som holder leseren i sitt grep fra første til siste side.”
Bookreporter.com 
 

Han vet at hun vet…

Natalie er på høyden av sin skuespillerkarriere. Hun har fått den mest krevende og givende rollen i sitt liv, og hun får strålende anmeldelser. Men en skjebnesvanger kveld fylles hun av lammende skrekk.

Femten år tidligere ble hennes venninne myrdet under en joggetur i Central Park. Politiet mente det var et voldelig ran, men Natalie har hele tiden mistenkt venninnens hemmelige kjæreste. Problemet er bare at hun aldri fikk vite hvem han var. Hun har kun sett et lite bilde, og hun vet at kallenavnet hans var Jess. Etter alle disse årene treffer hun ham plutselig.

Men det er ingen som vil tro henne
Siste forestilling er over, og hun tar imot en gruppe beundrere. Med ett gjenkjenner hun ham midt blant alle de andre, og sliten som hun er etter den følelsesmessige påkjenningen etter forestillingen, avslører hun seg. ”Jess!” detter det ut av henne. Han er den eneste som hører det, og hun kan se i øynene hans at han vet at hun vet, men det er ingen som vil tro henne …

Ektemannen siktes
Tre dager senere blir Natalie funnet skutt i sitt eget hjem. Hun dør i armene på naboens hushjelp før hun får avslørt morderens navn. På grunn av manglende bevis blir ingen tiltalt før to år senere. Da slår den vanekriminelle Jimmi Easton frem og avslører at han ble tilbudt en stor pengesum av Natalies mann for å få henne drept. Saken tas opp på nytt. Jimmi påstår at han først takket ja, men deretter trakk seg, og dermed anklages Gregg for mordet på sin kone. Han insisterer på sin uskyld, og sverger at han aldri kunne ha skadet kvinnen han elsket, selv om hun gikk fra ham og ekteskapet var over. Fortvilet dras han inn i en rettssak der han stiller svakere og svakere for hver dag.

Hjertetransplantasjon
Mens dette utvikler seg til et mareritt for Gregg, er det Emily Walleces livs sjanse. Hun er den unge, vakre assisterende statsadvokaten som får ansvaret for rettssaken mot Gregg. Hun er drivende dyktig i jobben sin, og svært suksessfull. Men innerst inne tviler hun, og hun klarer ikke å fri seg fra mistanken om at Gregg kanskje er uskyldig. Dessuten bærer hun på sin egen hemmelighet. To år tidligere fikk hun et nytt hjerte. Frem til nå har alle trodd hun bare tok en liten operasjon, men i virkeligheten endte hun opp med en hjertetransplantasjon. Hun er nå redd for at dette skal oppfattes som en svakhet, og hun fortviler når pressen slår det opp i forbindelse med rettssaken.


En fryktet massemorder
Dette er likevel ingenting i forhold til Emilys største problem. Det hun ikke vet er at hennes nærmeste nabo er en fryktet massemorder, og han har utpekt Emily som sitt neste offer. Helt uvitende om dette lar hun ham passe hunden og gir ham nøkkel til huset, samtidig som han blir mer og mer besatt av henne og planlegger hennes død ned til minste detalj …


Av Lisa Svendsen

Til toppen

Andre utgaver

Et hjerte til begjær
Bokmål Heftet 2010
Et hjerte til begjær
Bokmål Ebok 2010

Flere bøker av Mary Higgins Clark: