Et helt liv (Heftet)

Serie: Press pocket 

Forfatter:

Ute Neumann (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 129
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ein ganzes Leben
Oversatt av: Neumann, Ute
Serie: Press pocket
ISBN/EAN: 9788232801329
Omtale Et helt liv
Et helt liv er en stillfaren og svært rørende fortelling om en vanlig mann og et enkelt liv, men kanskje er det først og fremst en fortelling om de øyeblikkene, store og små, som gjør oss til dem vi er. Som Stoner av John Williams, er dette en fortelling om å finne skjønnhet og verdighet i en enkel og ensom tilværelse, og om evnen til å se det ekstraordinære i det helt ordinære.
Andreas Egger lever nesten hele sitt liv i en liten østerriksk alpelandsby. Han kom dit fire år gammel, plassert på gården til storbonden Hubert. Barndommen er hard, men han kjemper seg gjennom den - og halter seg inn i voksenlivet.

Ettersom årene går, lever Egger sitt nøysomme og hardtarbeidende liv, tiår for tiår, gjennom krig, i nød og uår, men også i gode tider. Andreas følger med på landsbyens utvikling og modernitetens inntog, og han er med på å bygge en gondolbane, en av de første i Alpene. Med den kommer ikke bare strøm til dalen, men også Marie. Andreas er en mann av få ord, så når han forelsker seg i Marie, ber han ikke om hennes hånd ansikt til ansikt - men han tenner lykter som lyser navnet hennes i snøen høyt oppe i fjellsiden.

Boka er allerede oversatt til 13 språk og lå i over ett år på Der Spiegels bestselgerliste. Et helt liv var kortlistet til Man Booker International Prize 2016.

Til toppen

Andre utgaver

Et helt liv
Bokmål Ebok 2016
Et helt liv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Robert Seethaler:

Bøker i serien